Pedregada.

Vídeos: Perillosa pedregada acompanyada de tempesta a la Costa Daurada

Pedres de gran mida han caigut del cel en una nova jornada de tempestes a la demarcació

Les tempestes d'aquest dimarts van ser el preludi de què s'esperava per aquest dimecres. Les previsions apuntaven que seria el 17 d'agost el dia en què Catalunya viuria una jornada de pluges generalitzades. No només això, sinó que aquestes serien d'intensitat forta. Les temperatures extremes que hem patit en les últimes setmanes han estat el caldo de cultiu idoni perquè aquest agost arribi plujós i ple de fenòmens meteorològics excepcionals.

Dit i fet, les tempestes han començat a arribar a la Costa Daurada, a la zona del Baix Gaià i del Baix Penedès, a quarts de deu del matí. De la mateixa manera que es va veure aquest dimarts, el radar marcava una situació molt perillosa amb una tempesta molt forta que ha acabat tocant terra i descarregant pedra.

Des del Meteocat han emès un avís per temps violent al Tarragonès, Baix Penedès i Garraf, on s'esperaven mànegues, calamarsa, ratxes fortes de vent i pluja intensa.

Ràpidament les xarxes socials s'han omplert de vídeos i fotografies dels fenòmens meteorològics viscuts. De nou, pedres d'una mida força gran han caigut del cel, causant força complicacions. 

Fins i tot una usuària ha mostrat a les xarxes socials un cop de pedra que ha rebut a la mà i li ha fet un blau. 

Un altre dels vídeos espectaculars que han corregut ha estat el d'un usuari que ha gravat la pedregada a alta mar. Quan navegava a aproximadament set milles de la costa tarragonina, la calamarsa l'ha sorprès. 

A Roda de Berà també han caigut pedres de gran mida, tal com han recollit molts usuaris a les xarxes socials amb fotografies i vídeos. El pla Inuncat continua activat i s'espera que les precipitacions continuïn de cara a la tarda. El grau de perill per intensitat de pluja que han marcat des del Meteocat és de 3 sobre 6, i per això caldrà estar molt atents a l'evolució de les tempestes i sobretot extremar la precaució.