Un arc de Sant Martí, creuant avui el cel de Riudecanyes

Preciosos celatges amb potents nuvolades i arcs de Sant Martí anticipen el temporal de vent

A Reus, un espectacular arc iris ha creuat la ciutat de punta a punta | Diversos municipis tarragonins ja perceben l'inici de les fortes ràfegues, amb vents de fins a 80 km/h

L’important canvi de temps que estàvem anunciant ha arribat aquest matí en forma de gotellades ràpides i vistosos arcs de Sant Martí arreu del territori català. Com a molt, s’han acumulat vora els 7 l/m2 a les Muntanyes de Prades i al Montsant. A la ciutat de Reus, precisament, s'ha pogut veure un arc iris espectacular, que ha creuat de punta a punta la capital del Baix Camp.

L'arc de Sant Martí, a Reus
L'arc de Sant Martí, a Reus | Facebook / Carme Bley

Imatges des de Vinallop i Deltebre

A les Terres de l'Ebre, un preciós arc de Sant Martí s'ha pogut apreciar clarament des de la localitat de Vinallop, a Tortosa, tal com mostra aquest panoràmic vídeo de Vicenç Carrera.

Fortes ratxes de vent a les Terres de l'Ebre

El vent de ponent i mestral empeny des de l'interior de la península Ibèrica, amb cops que superaran els 100 km/h i netejaran ràpidament el cel. La llum de les pròximes hores serà molt intensa però els efectes de les ratxes seran més perillosos. Fins a les deu del matí alguns municipis de les Terres de l’Ebre ja han percebut l’inici de les ventades, amb cops de vent al Perelló, Benissanet, Mont-roig del Camp i a Horta de sant Joan que assoleixen els 80 km/h.

Molta precaució amb la situació de ventades que s’intensificaran un cop passi el front de pluja, a partir del migdia. Per tant, procurem treure els ornaments fràgils i mal lligats que tinguem en terrasses i balcons i traiem també els tendals, para-sols i carpes que tinguem muntades a casa nostra i que puguin sortir volant amb un cop de vent.

També et pot interessar