Protecció Civil activa l’alerta del Pla Inuncat a Tarragona per fortes pluges

Les precipitacions arribaran al llarg de les properes hores i seran molt intenses a les Terres de l’Ebre, on es poden acumular més de 100 l/m2 en tot l’episodi

Les pluges es van apropant a les comarques de Tarragona i es preveu que el temporal sigui intens a les Terres de l’Ebre. Per aquesta raó, Protecció Civil ha passat de fase de prealerta a alerta el Pla Inuncat davant la previsió de fortes precipitacions, especialment al sud de Catalunya a partir d’aquesta mateixa tarda. 

De moment, aquest matí de dijous ja hi ha hagut les primeres precipitacions més continuades a les comarques de Girona, on hi ha hagut algunes esllavissades després que caiguessin més de 50 l/m2 en alguns punts. Ha plogut tant aquests últims dies que, si ara precipita amb ganes, el terreny està molt tou i podem tenir problemes en forma de despreniments i riuades. Molt de compte en aquest sentit.

Mapa de previsió per la tarda de dijous a Tarragona
Mapa de previsió per la tarda de dijous a Tarragona | Tarragona Digital

 

Alerta per pluges, mala mar i vent

L’activació de l’alerta de del Pla Inuncat s’ha fet davant del temporal que està previst que afecti aquestes properes hores les comarques tarragonines, però especialment les Terres de l’Ebre i Castelló, on es poden acumular més de 100 l/m2 en tot l’episodi. També cauran tempestes localment molt intenses.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activa l’alerta taronja a les Terres de l’Ebre per fortes pluges que poden deixar quantitats molt importants d’aigua. Un avís per acumulació i intensitat de pluja que és de color groc també al Priorat i Baix Camp. 

Pel que fa al vent fort de gregal, hi ha avisos al Tarragonès i Baix Penedès, així com al litoral i prelitoral de Barcelona. En aquest sentit, també està actiu el Pla Ventcat per ràfegues d’entre 60 i 80 km/h. El mar també està alterat i hi ha avisos per onades d’entre 2,5 i 5 metres, sobretot a l’Ebre. Els avisos empitjoren divendres, quan tot Tarragona i més zones de Catalunya estan en alerta per pluja forta.

Mapa d'avisos per aquest dijous
Mapa d'avisos per aquest dijous | Meteocat

 

Mapa d'avisos per aquest divendres
Mapa d'avisos per aquest divendres | Meteocat

 

Com evolucionarà la pluja?

Segons indiquen alguns mapes, la pluja de la nit a l’Ebre s’estendria per tot Tarragona amb xàfecs forts i arribaria divendres a gran part de Catalunya. Un extrem, però, que neguen altres models meteorològics. Per tant, aquesta situació ben complicada i difícil de predir al 100% l’haurem d’anar seguint minut a minut per veure què acaba passant. El que sí que sembla segur és que la part més forta del temporal afectarà el nord del País Valencià, on s’esperen aiguats i fins a 200 l/m2.