Imatge de l'incendi a Capellades

Alt risc d’incendi aquest cap de setmana a la demarcació de Tarragona

Protecció Civil ha emès una Prealerta del pla INFOCAT a les Terres de l’Ebre i sud Tarragona per les properes condicions meteorològiques desfavorables, i els Agents rurals tancaran accessos en alguns massissos

La situació atmosfèrica dels propers dies i la forta sequera que afecta els boscos del sud i nord de Tarragona ha obligat a activar la Prealerta del Pla INFOCAT. A causa de les minses precipitacions que poden caure a les muntanyes, acompanyades de molts llamps i ventades, entre divendres i dissabte, i que el bosc està molt sec, Agents Rurals qualifica el risc d’incendis com a elevat a les Terres de l’Ebre i el sud de Tarragona.

La situació es pot veure agreujada el dissabte per l’entrada del vent de mestral a aquestes mateixes comarques que s’intensificarà especialment a partir de la tarda- vespre i fins diumenge al migdia. Davant aquestes condicions ambientals, les autoritats demanen la col·laboració ciutadana per evitar situacions de risc en aquesta zona on el risc d’incendi és molt alt.

En la mateixa línia, per evitar sorpreses, els Agents Rurals han informat que a partir d’aquesta mitjanit tancaran de forma preventiva els accessos als espais naturals de a la Serra de Montsià, a la Serra de Cardó - el Boix i al perímetre de Protecció de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell.

Important evitar accions que puguin desencadenar amb un greu incendi

Per la seva part, els Bombers de la Generalitat i el Cos d'Agents Rurals tenen previst augmentar la seva activitat de vigilància i prevenció en aquesta zona, reforçant els efectius per evitar ignicions i fer front a possibles incendis.

Finalment, el cos de Protecció Civil demana compromís als habitants de la zona per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, no llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal. Es demana extremar les precaucions en aquestes zones afectades pel risc durant tot el cap de setmana. Els ajuntaments realitzaran un reforç de la vigilància forestal, amb els voluntaris ADF disponibles.

També et pot interessar: