Inundació Tortosa.

La llevantada torna a castigar l'Ebre: més de 150 l/m² en poc temps i molts problemes

A l’estació meteorològica de l’Observatori de l'Ebre s'han registrat 163 mm, el tercer valor més alt registrat

Les Terres de l'Ebre tornen a patir les pitjors conseqüències del temporal que travessa Catalunya. Durant la matinada els Bombers de la Generalitat ja han hagut de fer tres rescats a persones atrapades als cotxes a causa de les inundacions i també diverses sortides per les afectacions que l'aigua estava produïnt. L'aspecte de la barra del Trabucador torna a ser dramàtic, i és que aquest temporal ha arribat en un moment en què aquesta zona encara es recuperava de l'anterior.

De moment, diverses estacions meteorològiques automàtiques (EMA) de les Terres de l'Ebre ja superen o s'apropen als 150 litres per metre quadrat de pluja acumulada, fins al migdia d'aquest dimarts 23 de novembre.

El Perelló és qui s'està enduent la pitjor part, amb una forta pedregada i una acumulació de 200 mil·límetres entre ahir i avui. Als Alfacs ja es comptabilitzen 143 mil·límetres. Aldover, amb 123, l'Aldea, amb 114, i Amposta i Mas de Barberans, amb 110, també superen els 100 litres. Alcanar, Tivissa, Ulldecona o Horta de Sant Joan s'aproximen al centenar de mil·límetres també.

A l’estació meteorològica de l’Observatori de l'Ebre s'han registrat 163 mm, el tercer valor més alt registrat. Cal tenir en compte que l'observatori té més de 100 anys d'història recopilant dades.

Gairebé un centenar de trucades al 112

Fins poc abans de les 12 del migdia el telèfon d'emergències 112 havia rebut 94 trucades relacionades amb el temporal de pluja, la majoria de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. De fet, 45 trucades, el 48% són de la comarca del Baix Ebre, i més concretament, 24 són de la seva capital, Tortosa.

La segona localitat amb més trucades, 22, és Roquetes, a la mateixa comarca. La segona comarca amb més trucades ha estat el Montsià, amb 28, amb localitats com Santa Bàrbara, Deltebre i La Galera, amb 9, 7 i 7 respectivament. El Tarragonès i el Baix Penedès han registrat deu i cinc trucades, i ja hi ha alguna trucada del Gironès i el Barcelonès.

Les intenses pluges han provocat, de moment, el tall de la carretera TV-3421 de La Sènia a Roquetes a causa del desbordament d'un barranc. Tres equips de manteniment de carreteres de la Diputació de Tarragona estan actuant a la zona. La C-12 a Tortosa i la TP-3311 entre Santa Bàrbara i la Galera també estan tallades per tasques de neteja a la via a causa d'esllavissades.