Imatge d'un raig al Delta de l'Ebre.

Fotos i vídeos: Nit de llamps, trons i pedregades a la demarcació de Tarragona

Espectaculars tempestes han travessat les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona aquesta matinada

Matinada per recordar la d'aquest 14 de setembre a la demarcació de Tarragona. Fins i tot els més dormilegues s'han desvetllat a causa de les fortes tempestes que han travessat la demarcació durant més d'una hora. Aquestes han anat acompanyades de fort aparell elèctric, força aigua i fins i tot en alguns punts calamarsa.

Des de Protecció Civil s'han emès avisos per intensitat de pluja, i és que el radar mostrava fortes tempestes que han acabat arribant, entrant per les Terres de l'Ebre i travessant tota la demarcació tarragonina fins a seguir el seu pas cap a les comarques barcelonines. 

L'espectacle al cel era espectacular. Els llamps i els trons trencaven el silenci de la nit i els aiguats han acabat deixant quantitats importants. De fet, a les Terres de l'Ebre els Bombers de la Generalitat han rebut tres avisos per les pluges a l'Ebre, per petites inundacions.

Les quantitats més destacades s'han acumulat a l'Hospitalet de l'Infant, amb 40 litres per metres quadrat; a Tarragona, amb 37 l/m2; al Port del Comte amb 36; Ulldecona i Cambrils amb 35 litres; o Vinyols i els Arcs amb 34. 

En alguns punts de la demarcació, com és el cas de l'Hospitalet de l'Infant, la tempesta ha anat acompanyada també d'una pedregada.

Les pluges han portat un canvi significatiu en les temperatures. La refrescada a primera hora del matí al Camp de Tarragona ha estat generalitzada, i durant la jornada del matí de dimecres continuaran les nuvolades, tot i que a la tarda ja arribaran clarianes. Tanmateix, la intensa calor dels últims mesos sembla que ja s'acomiada i de cara al cap de setmana ja hi podria haver mínimes de 15-20 graus.