Pluja a la carretara.

Vídeos: Més de 10 quilòmetres de cua a l'AP-7 i caos per fortes tempestes a Tarragona

La tempesta ha deixat una espectacular mànega a la Costa Daurada, una important calamarsada, inundacions i complicacions a les carreteres i circulació de trens

Les onades de calor i l'agost comencen a passar factura. Després d'unes setmanes de temperatures extremes que han deixat Catalunya i, especialment, el Camp de Tarragona en una situació de severa sequera, aquest dimarts 16 d'agost la pluja ha tornat a fer acte de presència.

Malgrat que l'aigua sempre és benvinguda, el cert és que la forta tempesta ha agafat gairebé tothom desprevingut. Les pluges intenses s'esperaven aquest dimecres, però el radar meteorològic ha captat com creixia una forta tempesta que ha escombrat el Camp de Tarragona i que ha deixat imatges impactants.

A primera hora de matí per les xarxes socials es podien veure desenes de vídeos d'una impressionant mànega al front marítim de la Costa Daurada. Ha durat força estona i ha deixat tothom bocabadat.

Aquesta mànega ha estat el preludi d'una tempesta que primer ha afectat el Baix Camp i després ha anat escombrant gairebé tota la demarcació. S'anaven formant nuclis de tempesta amb molta intensitat que han deixat aigua a dojo en molt pocs minuts. A Reus, per exemple, s'han acumulat més de 20 litres per metre quadrat en pocs minuts i ha deixat carrers força inundats.

Això ha provocat algunes escenes de caos a les carreteres. Per exemple a l'AP-7 a Tarragona s'han format cues de més de 10 quilòmetres pels aiguats que han agafat els conductors totalment desprevinguts. Per si no n'hi havia prou, una calamarsada per recordar ha deixat pedres de mida considerable que ràpidament han inundat també les xarxes socials amb imatges.

La circulació de tren també s'ha vist afectada. Entre Reus i Vila-seca s'ha hagut d'aturar pels volts de la una del migdia per una altra nova forta tempesta. Evidentment també s'han vist afectades les platges, ja que la tempesta ha anat acompanyada d'una forta càrrega elèctrica, amb forts llamps i trons que han obligat a posar la bandera vermella a la majoria de platges de la Costa Daurada.

Dimecres de xàfecs generalitzats

La previsió meteorològica pels pròxims dies ens recomana agafar paraigua. L'agost ja és un mes de canvis, però el juliol extremadament calorós que hem tingut ha obert la porta a les fortes tempestes.

Per aquesta mateixa tarda de dimarts, 16 d'agost, es preveuen ruixats a la Vall d'Aran, a l'Alta Ribagorça, al Pallars Jussà, al Solsonès, a la Cerdanya, a l'Alt Urgell, a la Noguera, al Ripollès, a Osona, al Bages, a l'Anoia, a l'Urgell, al Tarragonès, a la Conca de Barberà i al Montsià. 

Dimecres, les pluges seran generalitzades a tot Catalunya. Durant la tarda, els ruixats s'estendran per tot el litoral de la costa gironina, barcelonina i tarragonina. També arribaran ruixats a les Terres de l'Ebre.