Tornado.

Gran ensurt a l'Ebre: Un possible tornado arrasa tot el que troba durant 6 quilòmetres

La màniga hauria entrat des del mar per la urbanització de Roques Daurades arribant fins l'antiga N-340

Ja s'havia previst que la pitjor part de la llevantada que travessa Catalunya se l'endurien les Terres de l'Ebre i així ha estat. A més a més de les inundacions que ha provocat i la nova afectació a la barra del Trabucador, aquest dimarts hi ha hagut un gran ensurt a l'Ametlla de Mar.

Un possible tornado hauria causat danys de diversa consideració a cases i propietats de la zona de la urbanització de Roques Daurada de l'Ametlla de Mar, al Baic Ebre. Fins i tot ha arribat a arrancar un arbre de grans dimensions.

Els fets han passat aquest migdia. La màniga, que s'hauria format durant l'episodi de mal temps que ha afectat la zona, hauria entrat procedent del mar per la zona de la urbanització de Roques Daurades —al sud del nucli urbà—, afectant principalment elements exteriors d'habitatges, segons ha confirmat a l'ACN l'alcalde, Jordi Gaseni.

Posteriorment, i deixant un rastre perfectament visible del seu pas, s'hauria dirigit cap a l'interior per la partida del pla de la Barrera i fins arribar prop de la zona de l'antiga N-340, a uns sis quilòmetres del nucli urbà.

L'alcalde ha apuntat que el suposat tornado ha deixat una «línia força extensa» de diversos quilòmetres. Al seu pas ha deixat danys en estructures construïdes com tanques o zones enjardinades d'habitatges, arrencant elements com portes i llançant-los a centenars de metres. També ha arribat a tombar totalment pins "gairebé monumentals" i arbres de grans dimensions, alguns molt a prop de camins i vials rurals.

El consistori ha mobilitzat vuit treballadors de la brigada municipal per donar solució als incidents que la situació ha generat. «Estem mirant que no tinguem cap problema perquè la gent que viu al camp pugui accedir als habitatges perquè als arbres han tallat els camins», ha tancat Gaseni.