Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Al centre de la imatge, i d'esquerra a dreta, Òscar Peris, Raquel Sans i Pau Ricomà, en un acte d'ERC

ERC rodeja de múscul a la seva cap de llista per Tarragona de cara a les eleccions del 14 de febrer

Els republicans reiteren que surten a guanyar les eleccions al Parlament «per primera vegada»

En el frec a frec entre les formacions independentistes per  mobilitzar l'electorat de cara al pròxim 14 de febrer, Esquerra de Tarragona ha ensenyat múscul aquest dimecres, 27 de gener, en un acte de precampanya. Els republicans  han rodejat a la seva cap de llista per Tarragona, Raquel Sans, amb les seves figures institucionals més rellevants: la reusenca Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; el tarragoní Pau Ricomà, batlle de la capital i el vallenc Òscar Peris, delegat del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona. 

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Sans ha reivindicat que «l'Ajuntament de Tarragona, la Diputació i la Generalitat han situat les persones en el centre de l’acció de govern i amb aquests fonaments construïm un territori més endreçat, més preparat per a un creixement econòmic sostenible i amb una major qualitat de vida». La  cap de llista dels republicans de cara al 14 de febrer ha reiterat l'objectiu  d'ERC per aquestes eleccions al Parlament:  imposar-se a la demarcació per primera vegada. Per assolir aquest objectiu, aposten per «una proposta de futur de via àmplia per al Camp de Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre».

«Construir un territori més endreçat»

«Tenim el compromís d'avançar construïnt un territori més endreçat, més preparat per a un creixement econòmic sostenible i amb una major qualitat de vida que garanteixi una equitat territorial. En diem governança republicana», ha manifestat Raquel Sans, durant l'acte de precampanya a la rambla President Companys. Sans ha apuntat els grans  eixos de futur  per al territori i ha posat com a mostra de la manera de fer republicana  la bona tasca duta a terme des de les institucions  on governa Esquerra Republicana.

En aquest sentit, Pau Ricomà, ha manifestat que «els valors republicans han regit la nostra acció al capdavant de l’ajuntament de Tarragona després de 12 anys de govern del PSC. ERC ha liderat  el canvi  a la ciutat apostant per la cohesió, la sostenibilitat i la cultura, amb les persones com a centre de la nostra acció de govern».  L’alcalde ha destacat que la Tarragona actual impulsa la regeneració urbanística i la cohesió territorial i aposta per la mobilitat sostenible, per exemple amb la nova xarxa de carrils bici, i també creu en la cultura com a eix de cohesió, per la qual cosa s’ha fet arribar a tots els barris malgrat la pandèmia. 

En aquesta mateixa línia d’estar al costat de la gent, Noemí Llauradó ha explicat que la governança republicana aposta per «l’equitat territorial i social, que fa que els territoris estiguin equilibrats». Així, la lluita contra el despoblament és un dels cavalls de batalla del govern de la Diputació de Tarragona, i ho aborda des de dos grans eixos: l’habitatge, «amb una línia de subvencions per als ajuntaments per reformar habitatge de titularitat municipal perquè se’n pugui disposar i hi hagi oferta per a les noves famílies» i la fibra òptica, «una de les principals demandes dels municipis».

El vallenc Òscar Peris ha posat l'accent en «l’economia per la vida. O sigui, els sectors de l'atenció a les persones, de la salut, de les cures, de l'àmbit alimentari i de producció de proximitat. Es tracta d'una de les prioritats en les polítiques de reconstrucció». Com exemple, Peris s’ha referit a la sanitat pública i ha manifestat que «Nosaltres som els que fem que les coses passin i ho fem amb una visió transformadora: des de la compra del Sant Joan de Reus al nou Hospital Joan XXIII, o les negociacions ja obertes amb el Pius de Valls, anem bastint una estratègia que garanteix el servei a la ciutadania, l’estabilitat laboral i alhora noves i potents infraestructures. La nostra és una mirada llarga i àmplia que va més enllà de ‘tallar cintes’, que garanteix l’estabilitat i la projecció del personal que treballa en aquestes infraestructures sanitàries».