Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Maria Cruset i Albert Batet mostrant els cartells de campanya amb les cares de Laura Borràs, Albert Batet i Carles Puigdemont

Albert Batet presenta Junts per Catalulnya com l'alternativa a qualsevol tripartit

Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, és el cap de campanya de la formació a la demarcació

Junts per Catalunya ha presentat la seva campanya electoral a Reus aquest dimarts, en un local llogat recentment al carrer de la Galera de la capital del Baix Camp. Encara fora del termini de la campanya electoral oficial, ha servit per presentar Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona i exalcalde de Riudoms, com a cap de campanya.

Acompanyat del cap de llista a la circumscripció de Tarragona, Albert Batet, han exposat els eixos d'aquesta campanya electoral que començarà aquest divendres. Cruset ha tret pit dels avals recollits, necessaris per poder-se presentar a les eleccions després que el PDECat hagi heretat els drets electorals de l'actual formació de govern.

«Uns avals que hem multiplicat per deu respecte a la xifra que calia recollir», ha remarcat. Junts dedicarà cada matí, segons ha detallat Cruset, a un àmbit sectorial concret, i ocuparà les tardes amb els mítings electorals amb la voluntat d'arribar «gairebé a cada municipi», ha afirmat Batet.

Uns actes que es preveu que comptin amb la presència de Laura Borràs, cap de llista per Barcelona, i de Carles Puigdemont. Durant la presentació de la campanya, Batet ha elogiat Cruset, amb qui considera que comparteixen camins perquè «els dos vam començar joves, els dos vam començar amb una edat similar i picant pedra a la política municipal».

Batet presenta Junts com «un vot que val per dos»

Tots dos han destacat que les eleccions no s'han convocat des de la presidència de la Generalitat com seria normatiu, però Batet ha volgut motivar la participació de la ciutadania en general. Ha afegit, això sí, que «ja que anem a votar, que no es perdi cap vot, que tothom es mobilitzi perquè un vot pot decidir moltes coses».

Quan falten tres dies per començar oficialment la campanya, Batet ha demanat que «si vas a votar, que no sigui un vot perdut, que sigui per partits que tenim capacitat de treure representació al Parlament de Catalunya». Un missatge que es podia interpretar com un atac velat al PDECat.

«El nostre és un vot a favor de Catalunya, de la solvència per la independència, per aconseguir que Laura Borràs sigui presidenta de la Generalitat i per reivindicar el president Puigdemont», ha resumit. «Però també val per dos, per evitar el tripartit del 155 i per evitar un tripartit 'a cambio de nada' com hem vist a l'Estat espanyol», ha conclòs.

Preguntat per la premsa, però, ha evitat definir el partit en l'eix esquerra-dreta. Ha remarcat la varietat d'orígens polítics dels seus integrants i ha acabat per respondre que «etiquetar-nos en un espai és molt difícil perquè som un partit que neix amb moltes persones».

El lema i els colors de la campanya de Junts per Catalunya

L'explicació de Cruset sobre la campanya de Junts ha acabat explicant els colors que s'han fet servir, «uns colors sobris que pretenen recollir el moment greu que vivim com a societat i com a país». «Des del punt de vista sanitari, econòmic, social i fins i tot emocional, i a més també des del punt de vista de la qualitat democràtica», ha afegit.

En aquest sentit, ha recordat que «són les segones eleccions al Parlament de Catalunya que no les ha convocat el president del país tal com mana el nostre Estatut». Ha explicat, també, el lema de la campanya, 'Junts per fer, junts per ser', que ha dit que es divideix en «tres elements claus».

Per una banda 'fer', «que implica acció sobre alguna cosa, el fer en benefici de les persones, per fer un millor país». En segon terme, ha detallat, «el ser; el que vol ser el país, totes les accions en benefici a la llibertat i la independència del país». Per últim, ha afegit, 'junts', que «apel·la a la unitat d'acció en l'espai independentista», però que també es refereix a la construcció del partit, segons ha exposat.

«Junts, que no és només el nom de la nostra opció política, sinó una manera d'emprendre la política». Ha posat en relleu els diferents perfils que formen les llistes electorals. «Hi ha gent que arriba recentment a la política i gent que ja porta un bagatge i una expertesa». També s'ha referit, però, al seu origen polític, des de Convergència i Unió fins al PSC passant per ERC.

Un element que també ha destacat Batet citant noms de diversos dels integrants que provenen de Convergència i Unió, però també d'exrepublicans com Josep Andreu o Eusebi Campdepadrós, i exsocialistes com Josep Maria Llasat o Teresa Pallarès.

Laura Borràs i Carles Puigdemont, principals actius

La intervenció del cap de llista per Tarragona ha servit per reafirmar l'explicació que havia fet Cruset sobre el lema de la campanya i el compromís electoral que adquireix la formació. «Volem ser un país millor i per això necessitem ser un país lliure», ha dit Batet en repetides ocasions i de diferents maneres.

Ha presentat el partit, també, com un actiu en el lideratge. «Volem fer Laura Borràs la primera presidenta de la Generalitat, és un gest històric, de reivindicació del paper de la dona, és un deure que tenim el conjunt de la societat catalana amb les dones», ha sentenciat.

«Però també som els del president Puigdemont, el president legítim de Catalunya», ha afegit. Batet, molt pròxim a l'expresident, s'ha esplaiat lloant la seva trajectòria. L'ha definit com «el president que va fer l'1 d'Octubre, el president que per mantenir viu l'esperit de l'1 d'Octubre i la legitimitat del referèndum se'n va a l'exili i fa del seu exili una lluita per defensar el conjunt del projecte nacional de Catalunya».