Joan Ruiz, Josep Fèlix Ballesteros i Santi Castellà a la seu del PSC a Tarragona

Alegria sense eufòria a la seu del PSC a Tarragona

Els socialistes sumen més de 30.000 vots als resultats de les últimes generals

Alegria generalitzada a la seu del PSC a Tarragona. La victòria del PSOE a les eleccions generalsno ha acabat de convertir-se en eufòria després de no haver aconseguit el segon diputat per la demarcació de Tarragona. Joan Ruiz, que revalida el seu escó al Congrés, ha posat l'accent en l'increment de vots que ha registrat la formació, una tendència que, asseguren, es tornarà a demostrar a les eleccions municipals.

L'anada i vinguda d'apoderats i interventors del partit, que tornaven dels col·legis electorals, ha tardat a començar, però ha estat constant des que ho ha fet. En conjunt, molta satisfacció a la seu de Ramón y Cajal. En clau territorial, felicitacions al futur senador del PSC, Santi Castellà, que les agraïa al mateix temps que demanava prudència fins que l'escrutini del Senat no estigués més avançat.

Tot i que els sondejos els havien arribat a donar dos diputats per Tarragona, haver-se situat com a segona força de manera clara i destacada, i haver incrementat en més de 30.000 vots respecte a l'any 2016 ha servit, als membres del PSC per acabar la nit contents. Expectatives acomplertes, en general, sobretot en relació a un possible pacte entre PP, Cs i Vox que pogués deixar Pedro Sánchez fora de la Moncloa, un escenari que ara mateix queda descartat.

Joan Ruiz diputat PSC Tarragona
Joan Ruiz, diputat del PSC per Tarragona, atenent els mitjans de comunicació | Àngel Ullate

 

El PSC reivindica la trajectòria a l'alça

«Després de 10 anys, tornem a guanyar les eleccions, tenim 40 diputats més i doblem el segon partit com a grup parlamentari», ha destacat Joan Ruiz. Ha volgut posar de manifest la tendència dels darrers mesos, sentenciant que «fa un any hi havia molta gent i mitjans de comunicació que publicaven que érem un partit mort i enterrat, ha passat un any i resulta que estem ben vius».

Aquest increment de vots s'explica, segons l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per haver recuperat votants «d'un cert catalanisme moderat que s'havia quedat orfe i que ha trobat, no només una excusa sinó un objectiu per reeixir». En la mateixa línia s'ha mostrat el diputat Joan Ruiz afirmant que «aquell catalanisme moderat que ens va donar suport a les últimes autonòmiques s'ha incrementat».

Eleccions generals PSC 2019
Abraçades i alegria a la seu del PSC a Tarragona | Àngel Ullate

 

Una inèrcia per a les municipals

En clau municipal, pensant, sobretot, en les eleccions d'aquí a tot just un mes, el diputat tarragoní del PSC ha assegurat que «en un mes, aquesta victòria d'avui, la victòria socialista a tot Espanya, tindrà una traducció a les eleccions municipals, estem convençuts d'això, aquesta és la primera onada d'un tsunami que arribarà fins a l'últim racó de la província».

Més prudent, l'alcalde de Tarragona també ha apuntat en aquesta direcció. «No es poden fer extrapolacions aritmètiques, però la tendència és clara; ens ajuda a refermar una victòria de cara a les municipals».

Accepten la victòria d'ERC 

Pel que fa a la victòria d'ERC a la demarcació de Tarragona, Joan Ruiz ha matisat que «la victòria és dels socialistes perquè aquestes són unes eleccions generals». Tot i això, ha admès que «a Catalunya i aquí a Tarragona no és així; el que compta són els vots dels ciutadans i les ciutadanes, han decidit això i, per tant, ho hem d'acceptar».