Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del candidat del PPC, Alejandro Fernández, en un acte de partit a Salou

Fernández (PP) acusa Illa d'actuar com a ministre de Sanitat segons «la seva calculadora electoral»

Lorena Roldán qualifica el decret d'ajornament del 14-F com «l'últim nyap» del Govern

El candidat del PPC a la Generalitat, el tarragoní Alejandro Fernánez, considera que «frega la immoralitat» que el ministre Salvador Illa «segueixi prenent decisions en funció de la seva calculadora electoral». En un acte de partit a Salou, el presidenciable ha considerat que és «lamentable» que «en aquests dies que seran els pitjors de la pandèmia, no sapiguem si és el ministre candidat o el candidat ministre». A més, ha aprofitat per acusar a «l'esquerra radical» de crear «la turismofòbia» a Catalunya, un fenomen que, a parer seu, «és suïcida» i «no s'ha viscut a cap altra comunitat autònoma». «Si falla el turisme falla absolutament tot», ha afirmat tot recordant que a Catalunya aquest sector suposa un 12% del PIB.

Segons Fernández, la persecució i la senyalització del sector turístic només s'ha produït a Catalunya. «La turismofòbia va començar amb Ada Colau, però s'ha estès al Govern de Catalunya i a l'executiu espanyol», ha criticat.

El líder popular ha dit que li sembla «absolutament lamentable que Pedro Sánchez estigui completament desaparegut quan es tracta de la pandèmia i que reaparegui, coincidint amb el pic de contagis, en un acte electoral», ha dit en al·lusió a la reunió ordinària del Comitè Federal del PSOE que es va celebrar dissabte a Barcelona.

Coincidint amb el Dia Internacional de l'Educació, el candidat ha criticat que en època de pandèmia «alguns han aprofitat per colar-nos una de les reformes educatives més desastroses i destructives que es pugui imaginar». Per Fernández, la Llei Celaá «destrueix la idea de la llibertat d'elecció, introdueix la fal·làcia de l'esquerra de què l'educació concertada és de rics i liquida la cultura de l'esforç i l'educació especial». A més, ha recordat que aquesta norma «té un suport Frankenstein fet entre l'esquerra més radical i el separatisme».

La 'número 2' del PP a les eleccions, Lorena Roldán, ha qualificat com «l'últim nyap» del Govern el decret d'ajornament de les eleccions del 14-F, suspès de manera cautelar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). També ha criticat que el Govern continuï «injectant fons a TV3, obrint ambaixades catalanes al Japó o planejant enviar satèl·lits a l'espai», uns diners que ha demanat destinar a les famílies, emprenedors i treballadors.

Pla mitjà de la número 2 de la llista del PPC, Lorena Roldán
La número 2 de la llista del PPC, Lorena Roldán | PPC