Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de l'acte del PDeCAT a Tortosa, amb la candidata del partit a les eleccions, Àngels Chacón.

Chacón demana als candidats del PDeCAT «lleialtat territorial»

La candidata del partit acusa JxCat de «fer fugir inversions»

La cap de llista del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha demanat als candidats del partit «lleialtat territorial». «Qui no serveix al seu poble no és digne de ser diputat al Parlament. Per damunt de la política, primer de tot estan les persones i els territoris», ha assegurat en un acte de campanya a Tortosa. La candidata ha explicat les seves propostes per als pròxims comicis i ha criticat el «veto» de JxCat a les empreses de l'Ibex35. «Això no és confrontació, és una absurditat. És fer el país molt i molt petit», ha manifestat. La candidata ha acusat JxCat de «fer fugir inversions» i «limitar» el creixement de Catalunya i ha assegurat sentir-se «orgullosa» tant de les grans empreses com de les petites i mitjanes.

La cap de llista del partit demòcrata als comicis ha assegurat que les dades d'atur  són «realment greus» i ha proposat ajudes directes per als empreses i allargar els ERTO fins a finals d'any per pal·liar les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Així mateix, ha plantejat un pla de tests massius i pla «iminent» de desescalada territorial.

Pel que fa al territori, Chacón ha demanat «autèntica lleialtat territorial» als candidats del partit i ha assegurat que confia «moltíssim» en el projecte del partit, ja que compta amb persones que «han estat, són i seran al costat de la llibertat i el territori».

El cap de llista per a la demarcació de Tarragona, Marc Arza, ha assegurat que seran diputats de «quilòmetre zero» i que, en cas de conflicte, els interessos del territori «sempre prevaldran» als del partit. El candidat també ha demanat governar «amb» Barcelona, però no «des de» la capital catalana.

Arza ha assegurat que els ciutadans tenen la sensació que la política catalana «no funciona» perquè ha quedat «tensa i moguda del centre cap a l'extrem» després del «xoc» amb l'Estat. En aquest context, el candidat ha presentat el PDeCAT com el partit que «ho pot arreglar» i ha reclamat «centrar-se» en l'economia i «retrobar l'orgull» de Catalunya.

El cap de llista per la demarcació de Tarragona ha assegurat que «encarrilar el país» és «fonamental» i ha proposat abordar la qüestió de la independència amb «orgull de país». «La gent sap que ni les vies àmplies ni les confrontacions intel·ligents solucionaran res», ha assegurat.

Els candidats també s'han referit als reptes del Baix Ebre, com l'envelliment de la població, el despoblament o la fugida de talent. En número dos per la demarcació de Tarragona, Carles Luz, ha assegurat que «no s'ha escoltat» al territori i ha demanat treballar en el desplegament energètic i fer arribar la fibra òptica a tots els municipis.

La número 7 de la demarcació, Teresa Moya, ha assegurat que la inversió en recerca al territori «ha de ser una prioritat» i ha reclamat 300 milions d'euros per «salvaguardar» el Delta. La candidata ha assegurat que el Delta és un «sistema fràgil» i ha demanat aplicar «immediatament» el pla de la taula de consens del Delta.