Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la candidata del FNC per les eleccions 2021 a Tarragona

L'espluguina Maria Montserrat Guasch serà la candidata per Tarragona del Front Nacional de Catalunya

El partit vol «passar comptes» amb els partits independentistes actuals per no haver complert amb el mandat de l'1 d'Octubre

Maria Montserrat Guasch és la nova cap de llista, per Tarragona, del Front Nacional de Catalunya (FNC) per a les  eleccions al  Parlament de Catalunya 2021, previstes per al 14 de febrer, tot i que encara no és segur que aquesta acabi sent la data dels comicis.

Guasch és nascuda a l'Espluga de Francolí i exerceix de mestra en una escola cristiana del mateix municipi. Segons declara la mateixa candidata, està «farta i decebuda amb els partits polítics actuals» perquè «estan ensorrant  el país».

Davant aquesta problemàtica, la docent veu en el Front Nacional de Catalunya l'única alternativa  realista per «assolir la independència i preservar la identitat  catalana». Fins al moment, Guasch no havia militat en cap partit polític, fet que, segons ella, la diferencia  de la classe política actual «que han fet de la política el seu modus vivendi».

Carrega contra el sobiranisme actual

Segons explica la candidata, aquests polítics «volen  quedar bé amb tothom» i, en canvi, «el FNC vol tractar als catalans com adults» davant «l'actual situació d'emergència nacional».

Una de les voluntats que també té Guasch és «passar  comptes amb els partits suposadament  independentistes», ja que han malbaratat una dècada de mobilitzacions i no han fet efectiu el mandat de l'1 d'Octubre. Per altra banda, també acusa aquests partits de ser responsables «d’una de les  pitjors gestions de la pandèmia del món».

Segons explica l'espluguenca, molts d'aquests polítics s'han apujat el sou o han cobrat dietes sense ni tan sols anar a  treballar, mentre molts catalans ho passaven malament, «mostrant una vegada més la seva  desconnexió amb la realitat».

Defensa la llengua i denincia un sistema de transport públic caduc

Un dels pilars que centraran la campanya  del Front Nacional de Catalunya  és la defensa de la llengua catalana, ja que, asseguren, «la immersió lingüística a l'escola ja no funciona».

En aquest sentit, el partit creu que el  català  ha de tornar a guanyar prestigi i parlants, i és per això que la candidatura de Guasch, mestra d'una escola catòlica i catalana, creu pot ser una bona opció per avançar cap aquest objectiu.

Pel que fa a la candidatura tarragonina, el FNC  defensa que el transport públic  actual presenta grans mancances per desplaçar-se arreu del Camp de Tarragona  i Terres de l'Ebre. «En les darreres dècades només s’ha aconseguit l’estació fantasma i  inútil de l’AVE-TGV», expliquen des del partit.

Els valors d'identitat,  sobirania  i defensa del territori seran molt presents en la campanya del FNC. «. Volem ser un partit  útil  per a la nostra gent, des del treballador català al petit i mitjà empresari», declara Maria Montserrat Guasch.