Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Josep M Cruset, president del Port de Tarragona

Josep Maria Cruset, a la travessa com a número 1 de Junts per Tarragona de cara a les pròximes eleccions

El congrés fundacional de la formació es durà a terme el 3 d'octubre

Imatge d'arxiu de Josep M Cruset, president del Port de Tarragona
Des de l'entorn del president del Port asseguren que «el seu compromís està amb el Port» | Àngel Ullate

El dissabte 3 d'octubre  Junts per Catalunya durà a terme el congrés fundacional de la formació del president Carles Puigdemont. Junts aprovarà les ponències d'organització, política i estratègica i, un cop aprovades, iniciaria l'organització territorial. Tot plegat per arribar a les  eleccions al Parlament de Catalunya en les millors condicions possibles.

Un cop estigui convocada la cita amb les urnes, Junts triarà els seus candidats territorials a través d'un procés de primàries. Queda molt, doncs, per saber qui serà el cap de llista  definitiu de Junts a la demarcació de Tarragona però les travesses ja estan obertes i el pòquer de candidats  que podria tenir la formació de Puigdemont a les comarques tarragonines és el següent: el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; els diputats Eusebi Campdepadrós i Teresa Pallarès; i l'alcalde de Montblanc. Pep Andreu. Campdepadrós i la reusenca Pallarès estan passant per moments difícils en l'àmbit personal però tots dos compten amb una bona valoració per part de les bases de Junts a Tarragona.

«El seu compromís està amb el Port»

Fonts de l'entorn del president del Port consultades per aquest mitjà han apuntat que el  compromís  del riudomenc Josep Maria Cruset «està amb el Port  i els reptes de futur i les inversions que han de posicionar-lo entre els més competitius de la mediterrània». Tanmateix, fonts de Junt han explicat a TarragonaDigital que «no ens estranyaria que acabés sent el candidat. Ara per ara, disposa d'un bon altaveu mediàtic». Un altre nom a tenir en compte a la llista de Tarragona, no per liderar-la, seria el del tarragoní Jordi Sendra. Sendra comptaria amb el suport d'antics companys seus de  militància per poder anar en llocs de sortida i tornar a ser diputat al parc de la Ciutadella. 

Qualsevol dels noms que es podrien estar analitzant de cara a la tria del cap de llista podria comportar el trasllat del diputat  Albert Batet, antic alcalde de Valls i anterior candidat per Tarragona, a les llistes de Barcelona. De fet, fonts consultades per aquest mitjà han apuntat que Batet «estaria en posicions de sortida però a la candidatura de Barcelona».