Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Ciutadans anuncia els seus alcaldables a Tarragona i sis municipis més del Tarragonès

Rubén Viñuales serà el cap de llista dels taronges a Tarragona i estarà acompanyat, als primers llocs de la llista, per Francisco Javier Domínguez i Sònia Orts

Imatge d'arxiu del cap de llista per Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales.
Imatge d'arxiu del cap de llista per Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales. | Gerard Recasens

 

Ciutadans està aprofitant l'inici de la campanya de les eleccions generals per començar a vendre, mediàticament, els seus candidats a les eleccions municipals  del pròxim 26 de maig. Si aquest dijous els taronges anunciaven els seus alcaldables a Reus, Cambrils i Vila-seca, entre altres; aquest divendres, 12, ha sigut el torn de Tarragona i sis municipis més de la comarca del Tarragonès: la Canonja, la Pobla de Mafumet, el Morell, el Catllar; els Pallaresos i Perafort. Hores més tard, també ha fet públiques les capçaleres de les llistes a Torredembarra i Roda de Berà.

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

A Tarragona no hi ha hagut sorpreses.  El cap de llista serà el seu actual portaveu municipal, Rubén Viñuales, i anirà acompanyat, com va anunciar TarragonaDigital fa prop d'un mes, pel diputat taronja al Parlament de Catalunya, Francisco Domínguez

El número tres serà per l'actual regidora al consistori tarragoní, Sònia Orts, i els quatre i cinc per, segons ha informat el partit, «dues cares noves, José Luís Calderón i Asunción Sanchó, advocat assessor a la Diputació i la coordinadora de l'Agrupació a Tarragona».  Els taronges han fet pública la seva llista a través d'un seguit de piulades al seu compte de Twitter.

Llistes «per primera vegada»

Altres municipis pròxims a la capital de província en els quals Ciutadans té previst presentar llistes per primera vegada són: la Canonja, la Pobla de Mafumet, el Morell, el Catllar, els Pallaresos i Perafort. Els caps de llista seran Francisco Gómez, Miryam Vicente, Francisco G. Palma, Jordi Porta, Felicià Fortuny i Juan Navarrete.

Els taronges encaren els comicis locals amb la previsió de «duplicar les seves llistes electorals al Camp de Tarragona i a Terres de l'Ebre» però amb crisis obertes, de diferent graduació, a les dues principals ciutats de l'àrea metropolitana: Tarragona i Reus.

A Tarragona, Viñuales està clarament consolidat com a líder dels taronges i mostra aspiracions de poder assolir l'alcaldia però, tanmateix, els fets són que ha finalitzat el mandat municipal 2015-2019 amb la meitat de regidors amb els quals el va iniciar: de quatre a dos, perquè primer Beatriz Pérez, i després Pedro Sánchez, han abandonat el grup municipal de Ciutadans per discrepàncies internes en un cas i la seva absència en llistes, en l'altre. 

I pel que fa a Reus, el cert és que la seva cap de llista,  Debora García,  haurà de competir amb els qui, fins fa ben poc, eren els regidors de Ciutadans al consistori, que s'han passat en bloc a la formació dCide, després d'un enfrontament amb la direcció catalana.