Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Matías Alonso, Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, en un acte de Ciutadans a Tarragona

Ciutadans presenta a Tarragona un paquet de mesures adreçades als joves

Proposen rebaixes de la T-Jove, un nou títol per a menors de 30 anys i ajudes juvenils per accedir a l'habitatge

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha fet una crida a anar a votar a les eleccions al Parlament  de diumenge per «acabar la feina» que va començar la seva formació als passats comicis. «Ja vam plantar la llavor el 2017», ha assegurat en un acte a Tarragona  amb el cap de llista d'aquesta demarcació, Matías Alonso, i el candidat a la Generalitat, Carlos Carrizosa. Per aconseguir-ho, però, ha alertat que cal «un Govern que doni exemple i no que faci vergonya». En aquest sentit, ha reivindicat Cs com a partit que «mai no te la juga» perquè no donarà suport a un executiu amb els independentistes, com creu que vol fer el PSC. «A nosaltres ningú no ens pregunta si farem un pacte amb ERC», ha assenyalat.

De fet, Alonso ha recordat que el Tarragonès específicament va ser la comarca  catalana amb un major suport percentual a la candidatura de Cs  el 2017 i Carrizosa ha afegit que «és importantíssim que aquell suport massiu es repeteixi» per evitar que els independentistes segueixin governant.

Cs ha aprofitat la visita d'Arrimadas i Carrizosa a Tarragona per presentar mesures del programa adreçades als joves. N'han destacat la rebaixa de la targeta de transport T-Jove fins als 20 euros mensuals, un preu que «ha de servir per a totes les zones», ha detallat Carrizosa, i la creació d'un nou títol per a menors de 30 anys, que costaria 30 euros.

Arrimadas també ha explicat que proposen ajudes  per a l'accés al primer habitatge per evitar que independitzar-se dels pares sigui «missió impossible». Així, contemplen un préstec per cobrir el 50% d'entrada per als joves que guanyen menys de 45.000 euros i vulguin adquirir un habitatge de fins a 250.000 euros. També volen crear una renda d'emancipació per facilitar que els joves puguin pagar el lloguer d'un pis i facilitar-los l'abonament de la fiança. «Catalunya té la força suficient per aixecar-se després d'aquests deu anys de procés i de pandèmia», ha dit.

Carrizosa minimitza les baixes de Cs a l'Ajuntament de Tarragona

El candidat de Cs a president de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha tret importància al fet que dos dels regidors del partit a l'Ajuntament de Tarragona, Sonia Orts i José Luis Calderón, hagin abandonat la formació. En declaracions a la premsa durant un acte de campanya, Carrizosa ha contraposat aquestes baixes i la de Rubén Viñuales, que va ser portaveu municipal i s'ha incorporat al projecte del PSC, als fitxatges que Cs ha fet per a les eleccions del 14 de febrer, com la de la tertuliana Anna Grau a Barcelona, la metgessa Heydi Hernández a Lleida i l'advocat Pere Lluís Huguet a Tarragona.

El presidenciable  ha destacat «la salut del projecte» de Cs, que ha definit com a «centre liberal moderat» i defensor «sense complexos» de la Constitució i de l'Estatut. Així mateix, ha dit que el seu és un partit «lliure de corrupció» i que «és de fiar». «Hi ha persones que se'n van però moltes que vénen», ha conclòs.