Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marc Arza, cap de llista del PDeCAT, durant la conferència

Marc Arza (PDeCAT) fa una crida a la unitat per defensar els interessos de les comarques tarragonines

El cap de llista ha fet una conferència en directe per les xarxes socials

El  cap de llista del PDeCAT  per Tarragona de cara a les pròximes eleccions al Parlament, el reusenc Marc Arza, ha fet, aquest dilluns, 11 de gener, al vespre, i a través de les xarxes socials, una conferència  sota el títol «Catalunya Sud: Ambició, visió i lideratge». Resumint, Arza creu en l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona; adverteix sobre el futur econòmic de les comarques tarragonines i confessa ser independentista, mai se n'ha amagat, però ara, no toca. «Reforçant la política de construcció nacional arribarem a la independència i no a la inversa» ha reblat el candidat del PDeCAT.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

El polític reusenc insisteix en un missatge d'autoestima pels associats del PDeCAT i que serveix, també, de ganxo electoral pel votant. Arza ha repetit, en bona part de les seves manifestacions públiques, que el PDeCAT «som els hereus  d'aquells que van construir  la Catalunya  que coneixem avui i si aquest és el nostre passat, el nostre futur són els nostres alcaldes, la gent que aixeca els nostres pobles i ciutats cada dia».

Marc Arza creu que entraran al Parlament i fins i tot s'ha atrevit a donar una forquilla de diputats: «8, 10 o 12». La novetat ha sigut que Arza ha atorgat un sentit pràctic a aquests diputats: «El país està en risc. Si nosaltres condicionem el nou govern, les prioritats  seran reconstruir el país i impulsar l'economia; apostar pel govern i l'excel·lència; i encarrilar de nou el conflicte entre Catalunya i Espanya».  Si el PDeCAT és decisiu per governar, hi haurà una altra conseqüència, segons Marc Arza, que és que «trencarem l'actual bloqueig social i polític. Fer que els governs despolaritzin és l'única manera d'aconseguir fer créixer la majoria sobiranista».

«Les bases de la prosperitat de Tarragona estan en risc»

Centrant-se en les comarques  de Tarragona, Arza ha apuntat que «les bases de la nostra prosperitat, el turisme i la química, estan en risc. La indústria química està en risc, fruit de l’alça del cost de l’energia i de la manca d’infraestructures. També el turisme  perquè venim d’un any sense turisme i ningú garanteix que enguany sigui millor». Per superar aquest entrebanc, fruit, segons el candidat reusenc, de les crisis que «viu el món, més la crisi política que viu Catalunya, «necessitem que la Generalitat s’involucri amb el futur econòmic del Camp de Tarragona, que es comprometi amb l’hidrogen verd o doni suport al projecte de Hard Rock. Necessitem un esforç de governança, acompanyat de la cogovernabilitat».

Aquest prec a la Generalitat és un prec per recuperar «el bon govern» i aquesta «cogovernabilitat» que ha citat Marc Arza passa, en resum, perquè el territori sigui capaç d'actuar unit, de fer que «tots els diputats de la Catalunya sud defensin aquestes comarques» o que «Reus, Tarragona, Vila-seca, Cambrils i Salou funcionin com una autèntica realitat metropolitana».