Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Acte central Junts per Catalunya 28-A Baix Camp

JxCat carrega contra ERC per investir «tan fàcilment Pedro Sánchez»

Ferran Bel critica que els republicans «hagin prioritzat el projecte de partit»

Acte central Junts per Catalunya 28-A Baix Camp
Candidats i membres de Junts per Catalunya participants en l'acte | Jordi Olària Gras

 

Junts per Catalunya ha celebrat, aquest dilluns, l'acte central al Baix Camp de la campanya electoral de les eleccions generals. Hi han intervingut candidats i candidates del PDECat tant al Congrés com al Senat de la llista tarragonina. Han reivindicat la figura de presos i exiliats i s'han erigit com el vot necessari per donar-los veu i per donar-la, també, al mandat de l'1 d'Octubre. Ferran Bel, número dos al Congrés per Tarragona, ha carregat contra ERC per no haver volgut, ha dit, la unitat electoral.

Junts per Catalunya acte central Baix Camp
Membres de la llista territorial durant l'acte d'aquest dilluns | Jordi Olària Gras

 

Crítiques a ERC per no voler fer llista unitària

Ferran Bel ocupa el segon lloc de la butlleta de Junts per Catalunya al Congrés per darrere de Josep Rull. Ha estat el ponent d'aquest vespre que més durament ha carregat contra Esquerra Republicana. «La unitat no ha estat possible, i ho hem de dir, perquè hi ha hagut una força política, Esquerra, que legítimament prioritzen el seu projecte de partit», ha etzibat.

«Ja ho van fer el 21-D», ha afirmat Bel, «i la gent a qui va prioritzar, als que prioritzaven el partit, o el país?», s'ha preguntat. Ha demanat al públic que no es deixi guiar per les enquestes, i ha tornat a carregar contra els republicans i el seu anunci de no posar línies vermelles a una possible investidura de Pedro Sánchez. «A mi em dol al cor quan es fa tan fàcilment president a Pedro Sánchez i no es va voler fer president a Puigdemont», ha etzibat Bel.

Junts per Catalunya acte central Baix Camp
Damià Calvet i Ferran Bel a l'acte de Junts per Catalunya | Jordi Olària Gras

 

Hèctor López Bofill, candidat al Senat, també ha atacat Esquerra i, en el seu cas, la proposta de fer un referèndum sobre la monarquia espanyola. «Som l'opció compromesa amb els resultats del referèndum de l'1 d'Octubre, no amb cap altre referèndum, no amb un referèndum sobre la monarquia espanyola», ha reblat.

Alerten d'un govern PSOE-Cs

Junts per Catalunya vol contradir la campanya del PSC-PSOE, que es presenten com el vot útil per aturar un possible govern de PP, Cs i Vox. Ferran Bel ha afirmat que «la papereta de la rosa al davant és la que porta el 'naranjito' al darrere». En aquesta línia també s'ha pronunciat el conseller Damià Calvet, 

«A qui es pensen que enganyen, si van votar el 155?», s'ha preguntat, «si són els que pressuposten de tot i després no ho fan mai...». Calvet ha posat de relleu el paper de presos i exiliats, i ha alertat que «qui pretengui governar contra Catalunya, fracassarà». S'ha mostrat convençut que caldrà dialogar amb Madrid, però deixant clar que Junts per Catalunya sí que posarà línies vermelles, «ens volen a la presó i ens trobaran a la taula», ha sentenciat.

Junts per Catalunya acte central Baix Camp
Carles Pellicer ha obert l'acte de Junts per Catalunya | Jordi Olària Gras

 

L'alcalde de Reus i cap de llista a les eleccions municipals, Carles Pellicer, s'ha encarregat d'obrir l'acte, i ho ha fet afirmat que «ens presentem a aquestes eleccions amb el convenciment que Catalunya necessita reivindicar la seva aposta per la llibertat i la democràcia». Animant el públic present a votar el pròxim 28 d'abril, ha assegurat que «la millor notícia per l'Estat seria que no hi fóssim, que no ens presentéssim, i això no passarà».

Junts per Catalunya acte central Baix Camp
Un llaç groc ha ocupat la cadira de Josep Rull | Jordi Olària Gras

 

La figura de Josep Rull

Durant tot l'acte, de prop d'una hora i mitja de durada, s'han anat repetint les referències tant a Josep Rull com a la resta de presos que aquests dies són jutjats al Tribunal Suprem. També ho ha fet Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus i número dos a les municipals. Vilella ocupa la quarta plaça a la papereta del Congrés, i ha estat l'encarregada de llegir les paraules que Josep Rull li havia fet arribar per l'acte d'avui.

En el text, Rull ha admès que «es pot tractar d'una anomalia» que ell encapçali la llista electoral de Tarragona, «és per la meva condició de pres polític», ha afirmat. Ha elogiat la tasca de Montserrat Vilella tant a l'Ajuntament de Reus com al Parlament de Catalunya, moment en el qual la regidora reusenca s'ha emocionat visiblement.

Junts per Catalunya acte central Baix Camp
Montserrat Vilella, número quatre al Congrés | Jordi Olària Gras

 

Ha elogiat, també, l'alcalde Pellicer, de qui ha subratllat que «es va revelar» contra la dinàmica establerta que deia que Reus la governaria sempre el PSC. En clau general, ha fet una petició als integrants de la llista, «si algú us demana què anem a fer a Madrid, digueu que anem a fer política», i a parlar d'infraestructures i de pensions.

De nou, ha acabat atacant l'etiqueta de vot útil que busca el PSOE afirmant que «Pedro Sánchez ha deixat clar que la seva prioritat és fer un pacte amb Cs, el PSC pot acabar sent el cavall de Troia d'un 155, que ningú s'enganyi».