Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laia Estrada i Marta Llorens, en una roda de premsa de la CUP

La CUP critica la gestió de la Generalitat en termes d'ensenyament i presenta les seves propostes

Proposa fer front a la mercantilització de l'educació pública, reivindicant una sola xarxa pública única, gratuïta, equitativa i laica

La campanya electoral avança a la demarcació de Tarragona i son molts els temes per posar sobre la taula. La CUP  s'ha desplaçat davant l'Escola Ponent al barri de Campclar de Tarragona —de barracons— per parlar de les polítiques educatives  que es duen a terme des de la Generalitat.

La cap de llista per Tarragona, Laia Estrada, s'ha mostrat molt preocupada per l'estat de l'educació a Catalunya, perquè està «segrestada  per les contínues retallades i un dèficit escandalós d'inversió pública». A la curta inversió que esmenen les cupaires, també en destaquen que s'afegeix les greus problemàtiques arran de la pandèmia. Un dels punts que indigna més la CUP és l'estat d'alguns centres educatius que estan en barracons i la Generalitat «no té diners per posar fi» a aquesta situació, mentre manté escoles concertades amb pavellons.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Estrada ha destacat la gran feina que es fa des de l'Escola Ponent i altres centres que es troben en la mateixa situació, ja que tenen «projectes educatius molt potents». La portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona ha denunciat  com el Departament d'Educació ha gestionat aquesta situació, afirmant que «és indignant que després de deu anys, no tinguem una solució per tal que l'alumnat d'aquest centre pugui tenir unes instal·lacions dignes».

Laia Estrada ha apuntat que, ara com ara, encara hi ha uns 150 barracons en una desena d'escoles i instituts amb mòduls prefabricats adjacents a les comarques tarragonines. També ha fet estament de com la Covid-19 ha aguditzat la bretxa digital «en molts centres dels nostres pobles i ciutats, però un dels casos més escandalosos va tenir lloc al Col·legi la Mercè de Tortosa».

Marta Llorens, integrant de la llista, ha posat de manifest l'esforç que han de fer aquests centres per reivindicar els seus projectes educatius, ja que l'estat de les instal·lacions «pot condicionar les famílies a l'hora d'escollir».

Les propostes de la CUP en educació

La CUP-G, en termes educatiu, porta unes propostes que van en la línia de fer front a la mercantilització de l'educació pública, reivindicant una sola xarxa pública única, gratuïta, equitativa i laica, des de l'escola bressol a l'educació postobligatòria, incloent-hi les escoles d'adults.

Marta Llorens ha explicat que la qualitat es pot aconseguir amb millora d’instal·lacions i reduccions de ràtios, «l'equitat vindrà donada per fer front de manera radical a la segregació escolar, que malauradament tants centres pateixen arreu dels Països Catalans: hem de lluitar contra la bretxa digital, a favor de la gratuïtat en les activitats extraescolars i garantir una reforma horària en pro de la conciliació familiar».