Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
dipu

La CUP torna a demanar la dissolució de la Diputació de Tarragona

El portaveu del grup ha lamentat «l'opacitat i el caciquisme» de la institució durant el mandat que està a punt d'acabar

dipu
El portaveu de la CUP a la Diputació, Édgar Fernàndez, ha fet balanç del mandat | Toni Cabanillas

Poques hores abans del darrer plenari del mandat a la Diputació de Tarragona, el portaveu de la CUP Édgar Fernàndez ha recuperat el to més àcid per fer balanç  dels darrers quatre anys a la institució. Fernàndez ha alçat el to contra el govern de CiU i el PSC al capdavant de la institució, al qual ha titllat de  «conveniència per garantir que els diners dels Jocs Mediterranis arribessin a l'Ajuntament de Tarragona». Les eleccions municipals del pròxim 26 de maig comportaran una nova correlació de forces al plenari.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

El portaveu cupaire ha lamentat «l'opacitat d'una institució allunyadíssima de la ciutadania» i que genera «molts diners al servei dels partits sense cap regulació». Fernàndez s'ha mostrat especialment crític amb «la quantitat d'assessors a sou de la Diputació que ni tan sols hi treballen» i amb «les places creades a mida per a càrrecs polítics i homes de partit». És per això que, tal com ja va proposar en la primera intervenció del mandat, la CUP  ha tornat a proposar, sense pal·liatius, «la dissolució de la Diputació de Tarragona».

Èdgar Fernàndez: «Hem trobat a faltar un govern independentista amb ERC»

El portaveu cupaire ha posicionat el procés català com a centre del debat en els darrers quatre anys, i no ha amagat el seu malestar amb l'ens supramunicipal. «A la Diputació, el procés d'independència ha estat un tema anul·lat i vetat», ha denunciat. «Sempre hem reclamat que el govern havia de ser independentista, però hem trobat a faltar una ERC més incisiva», ha apuntat. Al president de la institució, el convergent Josep Poblet, l'ha titllat de «cacic de la vella escola».

Édgar Fernàndez també ha lamentat, a tall de balanç, que «a la Diputació no hi ha tradició de fer política» i que «se'ns facilita molt poca informació, i la que ens arriba és esbiaixada», en referència al document sobre el futur projecte de la Savinosa. Ha trencat una llança en favor dels Consells Comarcals, «amb poc pressupost i grans competències»,  en contraposició a «l'enorme pressupost i els interessos polítics» que, assegura, han detectat la Diputació.

També et pot interessar