Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona en un col·legi electoral aquestes eleccions generals

El vot per correu disminueix un 10% a Tarragona respecte el 28-A

Un total de 10.593 persones han fet la sol·licitud

Imatge d'una persona en un col·legi electoral aquestes eleccions generals
Imatge d'una persona en un col·legi electoral en les eleccions generals. | Cedida

Un total de 10.593 tarragonins han sol·licitat el vot per correu per a les eleccions general dels 10-N, segons dades de la delegació del govern espanyol a Catalunya. La xifra representa un descens del 10,31% respecte a l'anterior convocatòria de comicis a les Corts espanyoles, celebrats el 28 d'abril passat. Llavors, van ser més d'11.800 els tarragonins que van presentar la sol·licitud en el termini establert.

Ara, després que el termini per tramitar la sol·licitud expirés el passat dijous, dia 31 d'octubre, s'ha conegut la dada que situa en 10.593 els electors de la circumscripció de Tarragona que votaran gràcies al servei gratuït que dona Correus.

El descens és generalitzat arreu de Catalunya

Si la xifra de tarragonins ha disminuït més d'un 10%, la taxa catalana ho fa una mica més: supera el 13%. De cara a les eleccions generals del proper diumenge, 10 de novembre, han estat 100.671 els catalans que han sol·licitat poder emetre el seu sufragi a través del correu. A banda de la dada de la circumscripció de Tarragona, 71.995 persones ho han fet a Barcelona; 10.221 a Girona i 7.862 a Lleida.

De la xifra total de Catalunya, en què s'inclou Tarragona, 37.571 persones han demanat el vot des de l'estranger, de les quals 2.937 són tarragonins. La majoria —35.595 persones— són sol·licituds de residents absents que viuen a l'estranger i 1.976 més corresponen a sol·licituds de catalans que resideixen a l'estranger, però que ho fan de manera temporal.

Segons dades de la delegació del govern espanyol a Catalunya, en les eleccions generals del proper diumenge, dia 10 de novembre, s'han admès sol·licituds de vot per correu procedents d'un total de 153 països. La majoria de sol·licituds provenen de països com França, Alemanya, Regne Unit, Argentina, Estats Units o Suïssa, entre d'altres.