Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president dels EUA, Donald Trump, positiu en covid-19, surt de la Casa Blanca amb mascareta per anar cap a l'hospital

Donald Trump ingressa a l'hospital després d'haver donat positiu de Covid-19

El president dels Estats Units es troba en plena campanya electoral

El president dels EUA, Donald Trump, positiu en covid-19, surt de la Casa Blanca amb mascareta per anar cap a l'hospital
El president dels EUA, Donald Trump, positiu en covid-19, surt de la Casa Blanca amb mascareta per anar cap a l'hospital | Reuters / Leah Millis

El president dels Estats Units, Donald Trump, a l'hospital militar Walter Reed després d'haver donat positiu de Covid-19 aquest divendres al matí. La seva dona, Melania Trump, també ha resultat infectada. Segons un comunicat difós per la Casa Blanca que recullen els mitjans nord-americans, Trump té símptomes lleus i ha estat treballant tot el dia. Per precaució i per recomanació dels metges, el president treballarà ara des de les oficines presidencials de l'hospital els propers dies.

En un missatge en vídeo, Trump ha donat les gràcies a les mostres de suport. «Crec que estic molt bé, però volem garantir que tot funcioni», ha dit en explicar que ingressava a l'hospital. Divendres al matí Trump va escriure a Twitter que ell i la seva dona començaven immediatament la quarantena i el procés de recuperació. «Ho superarem junts», deia. D'altra banda, fa unes hores ha publicat que «tot va bé penso. Moltes gràcies a tots. Amor!».

 

El positiu, la quarantena i l'hospitalització arriben en plena campanya electoral

Precisament, el positiu, la quarantena i ara l'hospitalització han arribat en plena campanya electoral dels Estats Units, justament quan falta un mes per les eleccions. Trump ha hagut de suspendre tots els seus actes i el pes de la campanya caurà en altres dirigents del partit. Tampoc està clar si Trump podrà participar en els dos debats televisius previstos amb el seu oponent demòcrata, Joe Biden.

Trump i la seva dona es van fer el test de covid-19 perquè una assessora de la Casa Blanca, Hope Hicks, va començar a tenir símptomes a principis d'aquesta setmana. Tots dos van viatjar junts el dimarts en l'avió presidencial a Ohio per assistir al primer debat electoral contra el candidat demòcrata Joe Biden.

El president dels EUA té 74 anys i pertany al grup d'alt risc, però segons el seu metge, Sean Conley, tant Trump com la primera dama «estan bé en aquests moments» i es quedaran a la Casa Blanca durant la seva «convalescència». Amb més de 200.000 morts per la covid-19, els EUA és un dels països més tocats per la pandèmia i la gestió de Trump ha generat controvèrsia. El president nord-americà no sempre porta mascareta ni manté la distància social.