Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
enganxant cartell

L'enganxada de cartells, tret de sortida a la campanya de les municipals 2019

A les dotze de la nit ha arrancat oficialment la cursa per les eleccions als municipis del Camp de Tarragona amb la tradicional enganxada de cartells als diversos municipis

enganxant cartell
La típica imatge de l'escombra i la cola de l'encartellada electoral. | L.S.

 

Ja és oficial: la cursa electoral per les municipals als pobles i ciutats del Camp de Tarragona ha començat a la mitjanit d'aquest divendres 10 de maig i ho ha fet amb un gest tant tradicional com antic, l'enganxada de cartells. Tarragona, Reus, Valls, Montblanc, Torredembarra, el Vendrell, Cambrils..., als municipis la nit ha estat moguda i els convençuts de cada partit han acompanyat els candidats a mostrar el cartell que els promocionarà per aconseguir sumar regidors en aquestes eleccions municipals 2019.

Els triangles tan característics que esdevenen l'aparador dels candidats als municipis ja feia dies que formaven part del paisatge urbà, tot i que ben blancs. Aquesta matinada això ha canviat i ja s'hi han pogut veure les cares dels alcaldables ben estampades amb l'eslògan que intentarà seduir els ciutadans.

Ballesteros enganxant el seu cartell electoral.
Ballesteros enganxant el seu cartell electoral. | Àngel Ullate

 

A Tarragona, tots menys un

A Tarragona només un partit, Junts per Tarragona, ha decidit no formar part de l'espectacle i no ha participat en la tradicional enganxada de cartells, optant per fer la presentació del seu a mitja tarda del dijous. Però passades les dotze de la nit la resta dels partits tarragonins s'han concentrat a la Rambla Nova per l'enganxada. Tots s’han mostrat contents i «il·lusionats» de cara als quinze dies de campanya i sobre el gran tema del pròxim mandat municipal, els acords postelectorals, l’aspirant a la reelecció, l’alcaldable socialista Josep Fèlix Ballesteros, s’ha obert a entendre’s amb «formacions progressistes». Ricomà ha deixat clar que «Tarragona fa olor de canvi i el canvi no passa per Ballesteros» i el líder dels taronges, Viñuales, ja ha tancat la porta a «acords amb els independentistes que volen trencar la convivència».

Triangle ple de cartells a Reus.
Triangle ple de cartells a Reus. | Laia Solanellas

 

A Reus, alegria tensa

A Reus l'enganxada ha estat embolcallada per la inauguració del Trapezi 2019, que ha omplert de gom a gom la plaça del Mercadal amb el Cabaret. Precisament és allí on tradicionalment es realitzava l'enganxada del primer cartell, però aquest cop la cita s'ha mogut a la plaça del Prim per motius lògics. Junts per Reus també ha volgut diferenciar-se de la resta i ha organitzat una descoberta de cartell precedida per un discurs motivacional de Carles Pellicer. L'enganxada reusenca ha tingut algun que altre moment tens, i és que la barreja de partits com Vox i CUP o els enfrontats Ciutadans i la seva escissió Dcide eren un bon còctel de sortida. Això sí, en general una bona xifra d'assistència.

La CUP a Valls ha enganxat el primer cartell en una paret.
La CUP a Valls ha enganxat el primer cartell en una paret. | Albert Oliva

 

A Valls, l'enganxada precoç

A Valls, l’enganxada del primer cartell de la campanya electoral s’ha avançat de l’hora prevista. Minuts abans de les 23.45 hores, els suports de fusta de la plaça del Pati ja lluïen la propaganda de la candidatura d’ERC-Compromís per Valls i la de Junts per Valls. Al punt de la mitjanit, el PSC s’ha afegit a l’enganxada vallenca juntament amb Podemos, que s’estrena a la ciutat com a partit en els comicis municipals. Paral·lelament, la CUP ha enganxat el seu primer cartell en una paret d’un edifici a tocar l’aparcament provisional de ca la Mateueta.

Pep Andreu busca revalidar l'alcaldia.
Pep Andreu busca revalidar l'alcaldia. | Júlia Giribets

 

A Montblanc enganxada amb absència

A Montblanc, els quatre partits que es disputen l'alcaldia, han fet l'enganxada de cartells al centre de la plaça Major, just davant de l'Ajuntament. Josep Andreu (ACM), Marc Vinya (JxMontblanc), Toni Guitérrez (FIC) i Juanma Cabello (PSC), són els quatre candidats a la capital de la Conca de Barberà. Tots ells han assistit a l'inici de la campanya electoral excepte el candidat del PSC, que no ha pogut ser-hi per motius laborals.

Un dels partits del Vendrell fent la tradicional enganxada.
Un dels partits del Vendrell fent la tradicional enganxada. | Marc Guitart

 

Rècord de candidatures al Vendrell

L'enganxada de cartells era atípica al Vendrell i és que fins a tretze candidatures es disputen regidors en aquestes municipals. Tots ells han anat passant pels carrers del municipi per deixar el seu candidat ben posat a mitjanit, sent la Rambla el punt neuràlgic de moltes de les enganxades. Vox i Izquierda en Positivo han descartat fet aquesta primera enganxada del cartell.

Cola i esprai per estampar cares

Els més tradicionals amb cola i escombres i els més 'moderns' amb esprai adhesiu, d'una manera o altra però, la gran majoria de partits i pobles del Camp de Tarragona ja han iniciat oficialment la campanya de les eleccions municipals 2019 amb aquest simbòlic gest. Ara, la bateria de notícies amb propostes de tota mena serà ja imparable fins al divendres 25 de maig. L'espectacle està servit.