Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general del saló de sessions del Parlament mentre Gemma Geis (JxCat), Anna Caula (ERC), Jordi Terrades (PSC-Units) i Lorena Roldán (Cs) mostren el sentit de vot al seu grup. 22 de juliol del 2020

ERC guanyaria les eleccions catalanes, segons una enquesta

L'independentisme obtindria el 51% de vots

Pla general del saló de sessions del Parlament mentre Gemma Geis (JxCat), Anna Caula (ERC), Jordi Terrades (PSC-Units) i Lorena Roldán (Cs) mostren el sentit de vot al seu grup. 22 de juliol del 2020
L'independentisme obtindria el 51% de vots | Catalunya Diari

ERC guanyaria les pròximes eleccions al Parlament amb 42 diputats, 10 més que els actuals, segons una enquesta de 'La Vanguardia'. El sondeig GAD3 apunta que JxCat passaria a ser la segona força a la cambra amb 31 diputats -3 menys que ara-, encara que els dos partits que formen el Govern actualment podrien reeditar l'entesa, ja que tindrien majoria absoluta (73 diputats).

De fet, segons l'enquesta del rotatiu l'independentisme també superaria el llindar del 50% dels vots, amb un 51%. La tercera força seria el PSC, que passaria dels 17 diputats actuals fins als 26, mentre que C's cauria en picat i perdria gairebé dos terços dels seus diputats actuals, fins als 13. 

El sondeig també preveu que CatECP baixi lleugerament dels 8 diputats als 7, que la CUP es mantingui amb 4 i que el PP dobli resultats, passant dels 4 als 8. A més, l'enquesta apunta que la formació ultradretana Vox entraria al Parlament amb 4 diputats.

Carrizosa insisteix en una aliança de C's amb PSC i PP

El líder de C's a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha insistit aquest dissabte en una hipotètica aliança electoral dels taronges amb PSC i PPC «per donar un altre govern que afavoreixi la tornada d'empreses».

En un vídeo publicat a les xarxes socials, Carrizosa ha dit que no s'ha de descartar Catalunya com a seu de l'entitat resultant entre Caixabank i Bankia, però ha considerat que ha d'haver-hi un executiu «més amigable per a totes aquestes empreses que van creure que a Catalunya no podia haver-hi futur». «Per coses així hem d'estar units els constitucionalistes, per donar un altre govern que sí que afavoreixi la tornada d'aquestes empreses», ha afegit.