Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el líder de JxCat, Carles Puigdemont, a Waterloo

ERC seria la força més votada el 28-A a Catalunya, segons el CIS

Els republicans vencerien amb un 24% dels vots, set per sobre del PSC, que quedaria com a segona força a Catalunya

 

Esquerra guanyaria les eleccions del CIS a Catalunya, segons la darrera enquesta del CIS. Els republicans vencerien amb un 24% dels vots, passarien de 9 a 17-18; set per sobre del PSC, que restaria com a segona força més votada a Catalunya.  Junts per Catalunya, en aquesta mateixa línia, en perdria passant dels 8 escons a 4 o 5. 

Pel què fa al panorama estatal, però,  Pedro Sánchez s'erigeix com el gran guanyador. L'actual president espanyol i candidat socialista podria duplicar el PP en escons, quelcom que podria fer el Podemos tingués un paper clau a l'hora de pactar.

Esquerra també guanyaria a Tarragona

Així mateix, i pel que fa a la província de  Tarragona, l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques també indica que la formació guanyadora seria Esquerra.  Els republicans assolirien fins a un total de tres diputats. En segon lloc estarien els socialistes, que es mourien entre un diputat, com han tingut en aquesta darrera legislatura, podent arribar a pujar a dos.

La resta de representants que es reparteixen al territori anirien a parar a Ciutadans, un diputat pels taronges, i el cap de llista d'En Comú Podem podria arribar a aconseguir l'acta de diputat, tot i que també podria quedar-se fora. Junts per Catalunya i el Partit Popular no aconseguirien representació, tal com han indicat les principals enquestes conegudes.