Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Les primeres paraules de Josep Rull després de ser escollit diputat al Congrés

Els fets han passat el dia següent de sortir escollit com a diputat per Junts per Catalunya a Tarragona

Junts per Catalunya es presentava a Tarragona a les eleccions generals 2019 amb Josep Rull com a número 1 de la llista. Els postconvergents van aconseguir salvar el diputat a Madrid per la circumscripció tarragonina, després d'una victòria històrica d'ERC a la província. Amb Rull, a la presó de Soto del Real, el seu segon, Ferran Bel va fer les declaracions després de la nit electoral. 

Després d'una llarga diada electoral, aquest dilluns Josep Rull ha explicat a través de les seves xarxes socials la seva primera experiència com a diputat electe al Congrés. Segurament no ha estat com s'esperava la seva arribada a Madrid en el dia que s'ha représ el Judici del Procés, i tal com ha explicat en una piulada avui ha hagut de passa per  un escorcoll, de cara a la paret, a l'Audiència Nacional. 

Èxit en l'aposta de Junts per Catalunya

L'aposta de la formació hereva de Convergència Democràtica de Catalunya, on està integrat el PDECat, ha resultat un èxit a la regió de Tarragona. En comparació amb els resultats obtinguts per CDC, Junts per Catalunya ha aconseguit un total de 51.021 vots, el que significa un 12.25% del total.  Aquestes xifres són lleugerament superiors a les obtingudes a les eleccions generals de 2016, quan la formació convergent va obtenir 47.120 vots. D'altra banda, aquestes xifres eren el 13.7% del total. 

En aquest sentit, Ferran Bel s'ha mostrat satisfet per aconseguir que Josep Rull pugui ser diputat a Madrid i ha recordat que «som la quarta força i per tant teníem aquest diputat que les enquestes no ens donaven». 

També et pot interessar: