Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Eusebi Campdepadrós rebutja assistir a la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil

Havia estat convidat per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera | En una carta, Campdepadrós titlla el cos de «forces d'ocupació»

Eusebi Campdepadrós, al centre, amb Turull i Artadi en un acte a Tarragona. | TarragonaDigital

 

Eusebi Campdepadrós (Montblanc, 1961) ha rebutjat la invitació per participar en la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil. Campdepadrós, secretari primer de la Mesa del Parlament de Catalunya, ha enviat una carta a la delegada del Govern, Teresa Cunillera, per expressar-li la negativa a assistir a un acte emmarcat en la celebració de la Verge del Pilar. El de Junts per Catalunya ha titllat el cos de «forces d'ocupació» i ha reclamat «disculpes» per les actuacions dutes a terme durant aquests dos anys a Catalunya. 

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

Campdepadrós diu «no» a un acte de la Guàrdia Civil

Eusebi Campdepadrós, primer secretari de la Mesa del Parlament per Junts per Catalunya, ha rebutjat assistir a un acte de la Guàrdia Civil. Aquest, s'emmarca en la celebració de la seva patrona, la Verge del Pilar, i tindrà lloc el pròxim 9 d'octubre a l'aquarterament de Sant Andreu de la Barca. Es tracta d'un acte tradicional i que se celebra anualment per aquestes dates. 

La delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, havia fet arribar la invitació a Campdepadrós. Aquest, però, ha manifestat la seva negativa a assistir-hi amb una altra missiva, enviada el 25 de setembre. 

La Guàrdia Civil «ha vulnerat els drets fonamentals de la ciutadania»

En la carta dirigida a Cunillera, Campdepadrós deixa clar que no participarà en actes d'aquesta naturalesa «en tant que no es demanin disculpes i es depurin responsabilitats polítiques i judicials». El polític tarragoní fa referència a les actuacions dutes a terme per la Guàrdia Civil a Catalunya durant els últims dos anys.  «Han vulnerat els drets fonamentals de la ciutadania», assegura, i titlla el cos de «forces d'ocupació»

També et pot interessar: