Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Fèlix Alonso no serà el candidat d'En Comú-Podem per Tarragona a les eleccions generals

El també alcalde d'Altafulla ho ha anunciat aquest dimarts, 12 de març| Toni Carmona, de Podem Tarragona, es perfila com a possible cap de llista

Fèlix Alonso ha anunciat que no repetirà com a candidat a les eleccions generals.
Fèlix Alonso ha anunciat que no repetirà com a candidat a les eleccions generals. | TarragonaDigital

 

Fa cosa de dues setmanes, el passat 26 de febrer, aquest mitjà anunciava que En Comú-Podem dubtava de la candidatura de Fèlix Alonso de cara a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. Aquest matí de dimarts, 12 de març, els dubtes s'han transformat en realitat i  Fèlix Alonso no repetirà com a candidat de la coalició d'esquerres. Toni Carmona, de Podem Tarragona, apunta a possible cap de llista de la coalició per a les generals. 

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

L'anunci l'ha fet Alonso a través d'una piulada al seu perfil de Twitter. Alonso ha assegurat que «Podem reclama liderar la candidatura per Tarragona. El codi ètic de Catalunya en Comú em fa triar entre ser candidat o alcalde i amb això, no tinc dubtes. Gràcies a tothom!»

La complicada relació entre els Comuns i Podem a Tarragona

La renúncia d'Alonso és un episodi més de la complicada relació que mantenen els Comuns amb Podem a Tarragona, tant en un sentit com en un altre. Un exemple de la tensió de Podem cap als Comuns és la complicada relació de Fèlix Alonso amb la diputada vendrellenca al Parlament, Yolanda López, amb escenes com la de la baralla política per una família d'ocupes altafullenca a qui el govern municipal d'Alonso no empadronava i que, en canvi, va rebre el suport públic de López.

En l'altre sentit, la tensió de Comuns cap a Podem, trobem la candidatura a les municipals de Tarragona ciutat. L'acord mitjançant el qual presentaran llista conjunta, amb Carla Aguilar dels Comuns com alcaldable i Hermán Pinedo, de Podem, com a número dos,  ha provocat molt de malestar dins la formació de Pablo Iglesias, ja que ja havien triat alcadable, Pinedo, i la decisió de renunciar al número u de la llista els hi arriba «imposada».

El PP encara no ha anunciat candidat

De les sis formacions que van obtenir representació en les passades eleccions estatals,  totes, excepte el Partit Popular i En Comú-Podem, ja han anunciat candidat. Des de la formació conservadora tot apunta que repetirà el fins ara diputat candidat Jordi Roca.

Roca ha llançat una reflexió pública sobre la necessitat de presentar-se «en coalició amb VOX a les províncies petites».