Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau i Jessica Albiach, 2020

La festa postelectoral dels comuns tot i els resultats: ha d'intervenir la policia

Uns veïns van alertar el 112 i dos agents es van desplaçar al lloc dels fets

Les mesures restrictives imposades a Catalunya  per la crisi del coronavirus afecten tothom, també a la classe política. Un bon exemple d'això és el que ha passat aquesta nit a la seu d'En Comú Podem, on la policia ha interromput una festa postelectoral que estava tenint lloc a la seu del partit de Jéssica Albiach

Segons ha explicat Guillem Carreras, periodista del mitjà 'SER Catalunya', els comuns estaven celebrant una festa després de fer-se públics els resultats de les eleccions  quan uns veïns van trucar al 112  per alertar de la situació. 

Ada Colau estava present al lloc dels fets

Per aquest motiu, dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona s'han personat al lloc dels fets, on han explicat als assistents que les mesures imposades a Catalunya per frenar l'expansió de la Covid-19 no permeten dur a terme aquesta classe de celebracions. 

A més, els dos policies haurien preguntat per algun responsable, amb l'objectiu d'informar que actualment no es poden realitzar festes. En aquest sentit, cal destacar que el periodista citat anteriorment ha deixat patent que Ada Colau, l'alcaldessa de la ciutat, també estava present al lloc dels fets.

Els comuns es mantenen amb vuit escons i obtenen un 6,86% dels vots

En Comú Podem ha mantingut els resultats electorals de les últimes eleccions i es queda amb els mateixos vuit escons que va guanyar el 2017, amb el 98% escrutat. La candidatura liderada per Jéssica Albiach ha aconseguit uns 194.000 sufragis i un 6,86% dels vots, lleugerament per sota que el 21-D. De fet, la formació manté l'escó de Tarragona, amb 13.357 vots (4,9%), i els 7 de Barcelona, amb 161.675 vots (7,76%). A Girona, els comuns, amb Rosa Lluch al capdavant, han superat el 4% dels vots però s'han quedat sense escó, mentre que a Lleida han estat la vuitena força amb un 3,22%. La irrupció de Vox i l'augment de suports per la CUP han situat els comuns com a sisena força de la cambra.

A les últimes eleccions al Parlament, el 21-D, la candidatura de Catalunya en Comú-Podem (CatComú-Podem) va aconseguir 326.360 vots, un 7,46% del total, cosa que li va permetre obtenir 8 escons. La llista, aleshores encapçalada per Xavier Domènech, va treure 7 dels escons a Barcelona, i 1 a Tarragona.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]