Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa i Pedro Sánchez, a Tarragona

Illa anima a «votar ja per correu i de forma massiva»: «El canvi és possible i no cal perdre ni un minut més»

El candidat del PSC demana apartar «el debat identitari i absurd» i s'alça per liderar «la política útil»

El candidat de PSC  al 14-F, Salvador Illa, ha encoratjat els electors a «votar ja per correu i de forma massiva»: «El canvi és possible i no cal perdre ni un minut més», ha dit en un acte polític a Tarragona. El cap de llista dels socialistes ha reclamat aparcar «el debat identitari i absurd» i abandonar les «trinxeres» per dialogar.

Illa, que ha carregat contra el Govern de JxCat  i ERC  per continuar amb la «confrontació», s'ha alçat com l'únic capaç de liderar «la política útil». «Em sento català, europeu i espanyol, però no li preguntaré a ningú què és ni què se sent; ja tenim prou projectes excloents a Catalunya», ha insistit. Per això ha clamat per una solució «assenyada» sense anar «contra ningú».

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Illa  ha lamentat que hi ha hagut un temps en què les propostes han quedat «eclipsades» pel debat territorial i s'ha conjurat per «treballar dia i nit per donar carpetada als problemes urgents dels catalans». En aquest sentit, ha ofert als electors «tranquil·litat sanitària, econòmica i social».

El cap de llista ha dit que «no hi ha cap partit polític que tingui un full de serveis a Catalunya  i Espanya  com la que té el PSC» i ha apel·lat a la política «útil», com la que creu que s'està fent des del govern espanyol. A més, ha exigit no «desaprofitar l'ocasió» de tenir un president socialista al capdavant de la Generalitat  en el mateix moment que a Madrid governa el PSOE  amb Unides Podem. «Estem disposats a donar estabilitat i solvència després d'una dècada perduda de bloqueig», ha assegurat.

Illa ha criticat les «trinxeres» i els «debats identitaris estèrils»: «A Catalunya van començar a repartir etiquetes als catalans de veritat i a alguns ens deien que no teníem cabuda a la nostra terra; però això sí, Cristòfor Colom era català de tota la vida», ha dit, en una referència implícita al número 3 de JxCat, Joan Canadell. El candidat socialista creu que la política de trinxeres es manté perquè «no requereix de cap esforç» i ha afirmat que ell es mou per «dialogar i aconseguir acords».

El candidat del PSC  ha dit que les empreses «continuen marxant» del país i ha carregat contra el Govern per haver «desatès» la indústria. En aquest sentit, s'ha compromès a impulsar, des de la Generalitat, «un gran acord amb empreses, associacions empresarials, sindicats i administracions» per trobar «noves oportunitats». Tot plegat, ha detallat, s'articularia mitjançant un Consorci d'Industrialització Econòmic.

Des del Tinglado número 1 de Tarragona, Illa ha celebrat aquest acte polític, acompanyat del president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez;  la candidata a Tarragona, Maria Rosa Ibarra, i el número 2 a Tarragona, Rubén Viñuales.

Ibarra ha dit que Catalunya «necessita» fer Illa president i que ara mateix la «gran debilitat» del territori és el Govern de JxCat i ERC. Ha dit que l'executiu els ha «menystingut» i que durant una dècada s'han sentit «abandonats». Per la seva banda, Viñuales, que fins ara havia estat portaveu de Cs  a Tarragona, ha dit que amb el PSC  ha recuperat la il·lusió. Viñuales ha dit que pensava que «no hi havia altra forma de fer política que no fos la confrontació» i que amb els socialistes ha vist que «existeix una manera de buscar la convivència, acabar amb els murs i pensar en tots els catalans».

Els socialistes han tingut, a l'inici de l'acte, un record pel coordinador de l'ANC a Tarragona, Òscar Hijosa, que ha mort als 42 anys a causa de la covid-19.