Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
urv

La URV obeeix la Junta Electoral i retirarà els llaços grocs del Campus Catalunya

La Universitat ha rebut el requeriment aquest dimarts a la tarda| La rectora Figueras té un termini de 12 hores per complir l'ordre

urv
Pla general d'alguns llaços grocs sobre la plaça central del Campus Catalunya | Clàudia Calduch

 

Les disputes polítiques i electorals arran de la retirada o no dels llaços grocs i les pancartes en solidaritat amb els  líders independentistes  empresonats des del novembre de 2017 arriben ara a la Universitat Rovira i Virgili. La Junta Electoral de Zona de Tarragona ha ordenat a la rectora María José Figueras, com a màxima representant de la URV, que retiri els llaços grocs del Campus Catalunya en un termini màxim de 12 hores.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

La resolució respon a un escrit presentat pel Partit Popular. La Junta Electoral alerta a Figueras que «retiri els símbols» referits a la denúncia del grup popular: els llaços grocs i les «insígnies» de 'Llibertat Presos Polítics'. També li requereixen «que comuniqui als seus funcionaris la prohibició d'exhibir durant l'exercici de les seves funcions» aquests mateixos símbols.

La URV ho confirma: «Es retiraran els elements requerits»

Fonts de la universitat tarragonina han confirmat a TarragonaDigital.com que, avançada la tarda d'aquest dimarts, 9 d'abril, «hem rebut la notificació del requeriment de la Junta Electoral». El rellotge de les de dotze hores per a la rectora s'ha activat des de la notificació d'aquesta resolució. Des de la URV, avancen que «donarem compliment a l'acord» de la Junta Electoral de la Zona, i que «en el termini més breu possible, es retiraran els elements requerits».

La protesta del PP: el Campus Catalunya acull «habitualment, diferents col·legis electorals»

En la denúncia del PP  que la Junta Electoral ha acceptat com a vàlida, els populars protesten perquè «les instal·lacions del Campus Catalunya  acullen, habitualment, els diferents col·legis electorals de la seva zona de la ciutat». Exposen que «aquesta simbologia  atempta frontalment contra el principi de neutralitat de les Administracions Públiques», fet pel qual han exigit l'ordre de retirar-la.

El requeriment afecta els llaços que pengen a l'entrada del Campus, les pancartes en solidaritat amb els presos tant a l'interior com a l'interior dels murs i també una pintada a l'exterior de l'Aula Magna, signada pel sindicat estudiantil SEPC, en referència al referèndum de l'1-O. Amb aquesta resolució, la Junta Electoral assegura que respon al seu compromís per «mantenir estrictament la neutralitat política  durant els processos electorals».

També et pot interessar