Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs, en una imatge d'arxiu.

Junts pren forma a les comarques de Tarragona

Les votacions acabaran aquest dimarts

Junts  pren forma a les comarques de Tarragona. Després de l'elecció de candidats a les pròximes eleccions al Parlament, amb el vallenc Albert Batet com a cap de llista per Tarragona, la formació  del president Puigdemont  constitueix les seves juntes locals a les comarques del Camp de Tarragona i inicia la seva implantació territorial en alguns dels municipis més poblats i, també, amb presència d'antics dirigents d'ERC i de CiU.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Les votacions  per triar  els membres dels diferents comitès locals  de Junts a les comarques de Tarragona s'han iniciat aquest dilluns, 18 de gener, i finalitzaran l'endemà, dimarts 19 de gener. En concret, els afiliats i afiliades de Junts a Tarragona podran votar els comitès locals de Tarragona, Reus, Cambrils, Altafulla, Valls i Salou. En l'àmbit comarcal, també, els afiliats i afiliades del Priorat triaran als seus màxims representants a la vida interna del partit. 

Noms propis de l'antiga CiU

Un cop d'ull a les candidatures porta a veure, com era previsible, una important presència  de noms  de l'antiga CiU. A Tarragona ciutat coincideixen dues generacions. Quim Amorós, antic regidor de CiU a l'Ajuntament de Tarragona durant els mandats de l'històric batlle Quim Nadal, forma part de la llista liderada per Xavier Quintana, també regidor convergent a la plaça de la Font, a les ordres de la cap de files d'aleshores, Victòria Forns. Així mateix, a la candidatura pel comitè local de Junts a Tarragona ciutat, destaca el nom de Gerard Castells, qui va arribar a ocupar el càrrec de secretari de Política Parlamentària de la Federació d'ERC al Camp de Tarragona. 

La candidatura de Xavier Quintana és l'única que s'ha presentat. Pel que fa a Reus, i més enllà dels noms que es preveien, com el de Teresa Pallarès o Montserrat Vilella, destaquen figures com en Pep Jofré, qui va ser, durant un període molt breu, regidor de CiU al consistori reusenc, o personalitats de la vida associativa, com ara Josep Lluís  Maduell i Albert Maria, ambdós membres de l'entitat 'Avis per la Independència'. 

A Salou, Martina Fourrier, històrica regidora del consistori salouenc durant els mandats de Pere Granados, aspira a ser la coordinadora local de Junts. Fourrier lidera una llista amb la qual hi ha altres noms de l'independentisme salouenc, com el també antic regidor de FUPS-CiU, Benet Presa. Fourrier i Presas van estar presents en l'anterior del president Carles Puigdemont de constituir una formació política pròpia i apartada de l'herència de CiU, el desaparegut projecte de la Crida.