Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Edgar Fernández, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, i la regidora Laia Estrada

Laia Estrada i Edgar Fernández, el tàndem de la CUP per liderar la llista de les anticapitalistes pel 14-F

Tots dos són membres del secretariat nacional

A poc a poc es van coneixent els noms dels candidats  dels diferents partits polítics de cara a les eleccions  al Parlament  del 14 de febrer de l'any vinent. Aquest dimarts, 15 de desembre, la CUP de Tarragona ha confirmat la informació que les anticapitalistes han avançat aquest cap de setmana: Laia Estrada i Edgar Fernández lideraran la llista cupaire a Tarragona.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

La militància de la CUP votarà a partir d’aquest dimarts les llistes amb què la formació es presentarà a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer. La votació, que es farà telemàtica a través de l’Urna de la CUP, estarà activa fins dimecres 16 de desembre, a les 23.59 hores, quan es faran públics els resultats definitius.

Dos noms amb coneixement del món municipal

La CUP ha volgut posar al capdavant de la llista de la circumscripció de Tarragona a Estrada, militant de l'esquerra independentista des del 2008, i que des del 2006 ha participat en el moviment feminista, pel dret a l'habitatge i de defensa de la sanitat pública i del territori. 

Les anticapitalistes han destacat, de Fernández, que també compta amb un bagatge en el municipalisme (és regidor a l'Ajuntament de Reus). Edgar Fernández, segons la CUP, s'ha centrat en els darrers anys, tant dins com fora del consistori, en la defensa de polítiques d'habitatge i dels drets socials de les persones vulnerades, com la defensa de l'accés al padró. Tots dos són membres  del secretariat nacional de la candidatura. 

En les anteriors eleccions, la CUP no va aconseguir representació per Tarragona. Ara, Estrada i Fernández intentaran aconseguir l'acta de diputat per ajudar a la candidatura de la seva presidenciable, l'antiga alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.