Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La tarragonina Lorena Roldán, en una sessió del Parlament

La candidatura a la presidència de la Generalitat de la tarragonina Lorena Roldán, a la corda fluixa

Les possibles eleccions catalanes a la tardor han obert el conflicte | Nacho Martín Blanco, a les travesses per substituir-la

El desconfinament ha obert la porta a recuperar les eleccions autonòmiques  que estaven convocades. Galícia i el País Basc ja tenen nova data per a la cita amb les urnes i, a l'horitzó, s'albiren les eleccions al Parlament  anunciades pel president Torra el mes de gener d'enguany però mai materialitzades.

Tot apuntava que, per primera vegada,  dos tarragonins podrien aspirar a la presidència del govern de la  Generalitat: Alejandro Fernández, president del PPC, i futur número 1 de la llista dels conservadors per Barcelona; i  Lorena Roldán, elegida per primàries, el mes de juliol de l'any passat, com a candidata de Ciutadans a substituir a Quim Torra al capdavant de l'executiu català. Ara, però, la situació ha canviat i Roldán, «una aposta d'Albert Rivera» segons fonts molt pròximes a la formació taronja, es troba a la corda fluixa

Nacho Martín Blanco, possible substitut

El  conflicte, doncs, està obert, entre altres motius perquè «la relació  entre ella i Carlos Carrizosa és dolentíssima, igual que amb altres membres de la direcció, com ara Marina Bravo, Joan Garcia i Laura Vílchez». Roldán era «una aposta d'Albert Rivera però ara en Carrizosa, Inés Arrimadas, i molta altra gent al Parlament i a la direcció de Catalunya, volen  promoure un perfil  com el d'en Nacho Martín Blanco».

Així doncs, i sempre segons fonts pròximes a la formació taronja, «els escenaris que s'obren són o repetir primàries o bé deixar que sigui ella candidata  i hagi d'assumir el desastre electoral  que es veu a venir».