Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marc Arza

Marc Arza, cap de llista del PDeCAT per Tarragona a les eleccions del 14-F

La resta de la llista es farà a través de les propostes de les juntes comarcals

Els partits polítics continuen ensenyant les seves cartes de cara a les eleccions  al Parlament  de Catalunya del 14 de febrer de l'any vinent. Aquest dilluns, 14 de desembre, s'ha conegut que Marc Arza, antic regidor a l'Ajuntament de Reus durant set anys, serà el cap de llista del PDeCAT  per Tarragona. La decisió l'ha pres la directiva del partit després que Arza fos l'únic candidat a les primàries de la formació a Tarragona.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

La resta de la llista, segons ha explicat Arza a TarragonaDigital, «es durà a terme a partir de les propostes de les juntes comarcals. Seran llistes  molt municipalistes. Entre el 15 i el 20% dels alcaldes del país són del PDeCAT». «I pel que fa a la llista de Tarragona», ha afegit el candidat, «voldríem que  noms històrics, que han contribuït a la construcció de les nostres comarques, ocupin  llocs d'honor».

Arza haurà de lluitar per aconseguir l'acta amb altres candidats independentistes, com ara Albert Batet (Junts per Catalunya); Raquel Sans (ERC); i Laia Estrada, (CUP).

«Vull ser un diputat de les nostres comarques a Barcelona»

Pel que fa als motius que han portat a Marc Arza a fer un pas endavant, aquest ha comentat que «hi ha un component de compromís territorial. Quan vaig ser regidor de Reus durant set anys, vaig actuar sempre compromès amb el territori, impulsant l'àrea metropolitana». Arza té clar que «vull ser un diputat de les nostres comarques a Barcelona, fer de corretja de transmissió  de les nostres necessitats i no oblidar-me de Tarragona quan sigui al Parlament, com fan altres». 

Marc Arza ha afirmat que «el moment polític que viu el país també ha influït per fer aquest pas endavant». «El país  està trencat  en dos blocs. L'independentisme, on em situo, s'ha tornat agre. Necessitem un partit que superi aquests blocs, que recuperi el somriure, que faci front a la situació de greu crisi  que viu el país i aquest partit és el PDeCAT» ha reblat Arza.

Aquesta voluntat d'anar més enllà dels blocs polítics, també la va expressar la presidenciable del PDeCAT, Àngels Chacón, en una entrevista a TarragonaDigital a finals del passat mes de novembre, quan va afirmar que «no podem anar perdent el país mentre busquem la independència»