Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la visita de Marc Arza (PDeCAT) a l'Hospitalet de l'Infant

Marc Arza (PDeCAT) reclama un pla de reindustrialització post-nuclear als municipis propers a les centrals

El número u del PDeCAT per Tarragona ha visitat els municipis de Pratdip i l'Hospitalet de l'Infant

El cap de llista del PDeCAT a la demarcació de Tarragona, Marc Arza, s'ha reunit aquest dijous, 28 de gener, amb l'alcalde de Pratdip, josep Maria Rovira, per debatre sobre la necessitat de planificar el futur industrial de la zona un cop finalitzi la vida útil de la central Nuclear de Vandellòs.

Per Arza, la Generalitat hauria de posar en marxa una planificació per reindustrialitzar la zona un cop la central nucleat finalitzi la seva activitat. «Les centrals nuclears del territori han creat llocs de treball, oportunitats i recursos per les administracions públiques, quan no hi siguin cal tenir a punt una alternativa», ha declarat el número u del PDeCAT per Tarragona.

Arza ha exposat que cal captar noves indústries perquè s'instal·lin a la zona i cal formar nou talent. En aquest sentit, el PDeCAT proposa un pla d'industrialització post-nuclear que identifici activitats econòmiques de valor afegit i que tingui en compte els perfils laborals que es requeriran. Per aconseguir-ho, Arza considera que la Generalitat ha de facilitar la implantació de noves empreses i generar incentius. «Això s’ha de començar a fer ara, tant a Vandellòs com a Ascó i la seva zona d’influència. Si esperem massa, potser farem tard», ha reblat Arza.

Arza reclama una millora en les telecomunicacions i les carreteres designades vies d'evacuació

L'alcalde de Pratdip també ha exposat les mancances que tenen els municipis com Pratdip, ubicats en zones nuclears, respecte els sistemes d'informació i vials d'evacuació en cas d'activació del Pla d'Energia Nuclear (PENTA).

Respecte aquesta problemàtica, Ara ha explicart que el PDeCAT vol garantir els avisos i les vies d'evacuació en cas d'emergència nuclear, i que per això reclamen una millora en les telecomunicacions, com ara la cobertura mòbil. A més, exigeixen que cal millorar la infraestructura ferroviària que passa pel terriori, les ínies R15 i R16, ja que serien la via essencial d'evacuació. A més, també ha reivindicat la millora de l'estat i la conservació de les carreteres, pistes i camins que estan designats com a vies d'evacuació en els Plans d'Actuació Municipal en Emergència Nuclear (PAMEN). 

Marc Arxa també s'ha desplaçat fins a l'Hospitalet de l'Infant, on ha visitat diverses empreses i ha fet una trobada amb representants del sector comercial del municipi. Durant la trobada, els comerciants han exposat les dificultats amb què es troben per la situació generada per la pandèmia.