Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mariona Quadrada

La líder de la CUP a Tarragona el 10-N, Mariona Quadrada, defensa una «amnistia total»

Quadrada sent que l’Estat «ha creat un argumentari-mentida basat en la violència, una manipulació dels fets»
Mariona Quadrada
La cap de llista de la CUP, Mariona Quadrada, al centre, acompanyada de militància cupaire. | TarragonaDigital.com

Una amnistia total: aquesta és la proposta que ha formulat la candidata de la CUP al Congrés dels Diputats per Tarragona, Mariona Quadrada, en referència a treure de la presó «des de les persones represaliades per reclamar la independència fins a les que defensen el dret de vaga, o qualsevol dret polític o social, com l’habitatge per a tothom».

Quadrada ho ha dit aquest dimarts, a escassos cinc dies per als comicis en què les enquestes donen entrada als anticapitalistes a la Cambra Baixa, però no pas per la circumscripció de Tarragona.

Quadrada carrega contra detencions «arbitràries i deshumanitzades»

En plena campanya, doncs, Quadrada ha ofert aquest matí una roda de premsa davant dels jutjats de Reus, un espai singular que ha argumentat perquè «hauria de representar la justícia, però representa tot el contrari». Ha estat en aquest marc on la candidata de la CUP ha defensat la possibilitat d'«una amnistia total».

En aquest sentit, Mariona Quadrada ha lamentat les detencions «arbitràries i deshumanitzades que estem vivint, a persones preses per la seva ideologia». Quadrada sent que l’Estat «ha creat un argumentari-mentida basat en la violència, una manipulació dels fets».

«La CUP ha de fer de mirall per a l'independentisme», segons la candidata dels anticapitalistes per Tarragona

La cap de files cupaire a la circumscripció de Tarragona ha defensat que la CUP «ha de fer de mirall per l’independentisme, per tal d’assenyalar a aquells que facin algun tipus de pacte amb les forces opressores». «A més, la CUP ha de ser un instrument de denúncia a les polítiques totalitàries, per tal de fer fora a tota la violència estructural de la societat», ha explicat Quadrada. 

La CUP farà l'acte central de campanya aquest dimecres, a la Sala-Teatre Santa Llúcia de Reus a les set del vespre, amb la mateixa Quadrada, la diputada al Parlament Maria Sirvent, els exdiputats al Parlament Sergi Saladié i Eulàlia Reguant i el membre de la llista Ferran Reyes.