Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una urna electoral en un centre de votació de Tarragona durant el 14-F

Les meses constituïdes més tard de les 9 hores no allargaran l'horari de votació

La mesura només afecta a meses electorals de la província de Barcelona ja que a les altres demarcacions s'han format amb normalitat

Imatge d'una urna electoral en un centre de votació de Tarragona durant el 14-F
Totes les meses electorals de Catalunya tancaran a les vuit de la tarda. | Àngel Ullate

La Junta Electoral de Barcelona ha comunicat al Govern que les meses que s'han constituït més tard de les 9 hores no allargaran l'horari de votació i, per tant, tancaran a les 20 hores. Aquesta mesura afecta només a meses electorals de la demarcació de Barcelona, ja que a la resta —Tarragona, Lleida i Girona— no hi ha hagut problemes i totes s'han pogut formar abans de les 9 hores, l'hora en què han començat les votacions.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La decisió de la Junta Electoral de Barcelona podria afectar fins al 35% de les meses que no estaven constituïdes a les 9 hores, tot i que algunes d'elles ho poden haver notificat més tard encara que s'hagin constituït amb normalitat abans d'obrir els col·legis electorals.

Malgrat que els col·legis electorals tanquin tots a la mateixa hora, sí que es preveu un retard en la comunicació de les dades perquè és previsible que el recompte sigui més lent de l'habitual.

«Hem constituït la mesa més tard perquè havíem de trobar els substituts del president que no s'han localitzat»

Dues de les meses electorals que s'han constituït més enllà de les nou del matí estan ubicades a l'Escola Josep Maria Jujol del barri de Gràcia. Una d'elles perquè hi faltaven uns sobres i l'altra, perquè no hi havia el president ni tampoc podien localitzar-ne els dos substituts, que finalment han estat substituïts pels vocals. «Hem constituït la mesa a les 9.53 hores», ha assenyalat Roser Basagañes, vocal primera en una de les meses.

En aquest sentit, ha explicat, en declaracions a l'ACN, que han faltat el president —que viu a l'estranger— i els dos substituts del president. «El que era vocal u ha passat a ser president i jo, que era la seva substituta, he hagut de ser la vocal». «Hem constituït la mesa a les 9.53 hores perquè havíem de trobar els substituts del president, que no s'han localitzat, i havíem de confirmar si podíem fer aquestes substitucions», ha dit.

Confessa que no els han donat resposta i que finalment han decidit seguir el que diu el reglament, la normativa, i l'han constituït. Això ha retardat en aquest cas les votacions en dues meses de l'escola. A partir de les deu, però, els veïns de la zona que votaven en aquestes dues meses han pogut fer-ho amb normalitat, tot i les cues de persones que s'han acumulat a les portes del centre de votació.