Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del nou JEMAD de l'exèrcit espanyol, l'ebrenc Miguel Ángel Villamayor

El ministeri de Defensa nomena un ebrenc, Miguel Ángel Villamayor, com a cap de l'Estat Major espanyol

El tinent general de l'exèrcit de l'Aire ocupava el càrrec de director del gabinet tècnic del ministeri

El fill de la Galera, a la comarca del Montsià, Miguel Ángel Villamayor ha arribat al segon lloc més destacat de l'escalafó de l'exèrcit espanyol. Per sobre d'ell, el Rei d'Espanya. Per sota d'ell, tota la resta de soldats, de tota mena de graduacions, espanyols.  La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha nomenat a Villamayor cap de l'Estat Major de la Defensa, JEMAD.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Vilarroya Vilalta (La Galera, Montsià, 1957) era fins ara el director del gabinet tècnic de la ministra de Defensa del govern espanyol, Margarita Robles.  És tinent general de l'exèrcit de l'aire i ja ocupava el càrrec de director del gabinet tècnic  quan era ministra de Defensa del PP, María Dolores de Cospedal.

El tinent general Villarroya, casat i amb dos fills, es va formar a l’Acadèmia General de l’Aire i va ser destinat el 1981 a l’Ala 31 (avions de transport). En aquesta unitat va romandre durant 15 anys, ascendint en aquest període fins a comandant. Té més de 9.800 hores de vol, principalment en avions C130 Hèrcules  i, entre altres, ha participat en missions a Kuwait, els Balcans o durant la guerra civil a Rwanda.

«Sempre Espanya»

El seu antecessor al càrrec, el general de l'exèrcit Fernando Alejandre, es va acomiadar del càrrec amb una carta als seus subordinats que firmava amb el següent prec: «primer Espanya, sobretot Espanya, sempre Espanya».