Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els candidats d’ERC a Tarragona al 10-N fan un míting amb Forcadell a Mas d’Enric

L’acte es converteix en una assemblea en què s’ha denunciat «l’abús de la presó preventiva»

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital

ERC ha fet aquest dilluns un acte electoral al centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar, amb el candidats al Congrés Jordi Salvador i Norma Pujol. A la sortida, els dos candidats per Tarragona han explicat que el míting s’ha convertit en una «assemblea molt participativa» i «colpidora», on també han pres part, de forma activa, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i la jove Laura Solé, empresonada arran dels aldarulls a Tarragona.

Els candidats i els interns  han debatut sobre l’amnistia, la república i els drets socials, i han coincidit a denunciar «l’abús» de la presó preventiva. «No pot ser que algú pugui estar fins a quatre anys sense judici. És un càstig que no és de rebut», ha criticat Salvador.

Carme Forcadell i Laura Solé han participat en l'acte

El cap de llista dels republicans ha dit que els reclusos «han agraït moltíssim» la seva presència i ha admès que s’han disculpat amb ells per no haver fet actes electorals a les presons abans. Jordi Salvador ha destacat que l’expresidenta del Parlament, condemnada a onze anys i mig per sedició, ha demostrat que és «una líder» dins la presó tarragonina i que es manté «en bona forma» política. «A banda dels temes interns, ha ofert un míting polític i molt potent», ha traslladat el candidat.

Juntament amb Forcadell també ha participat la jove Laura Solé, empresonada arran dels aldarulls a la ciutat de Tarragona. «Es nota que està apadrinada i ben acollida per ella, i ens ha transmès que està bé i que creu que sortirà perquè no entén com pot estar a la presó», ha detallat el cap de llista d’ERC. L’altre jove empresonat a la ciutat per les protestes derivades de la sentència, Joan Tortosa, no ha pogut assistir a l’acte perquè no va ser a temps de demanar el vot per correu, un requisit indispensable per participar-hi.

Hi han pres part una trentena d'interns

Per la seva banda, la número 2 dels republicans per Tarragona, Norma Pujol, ha recordat que aquest ha estat el segon acte electoral que fan els candidats d’ERC dins la presó del Catllar. Pujol ha apuntat que la visita ha estat molt «colpidora» alhora que «enriquidora», i ha explicat que han pogut compartir debat i reflexions durant més d'una hora amb la trentena d’interns que hi ha participat. Els candidats d’ERC han aprofitat el seu pas per la presó per enviar un record «a tots els presos i preses polítiques, i exiliats i exiliades».