Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ciutadans tanca campanya Reus

Ciutadans tanca campanya a Reus aspirant a la segona diputada

El diputat Sergio del Campo afirma que no serà l'únic representant tarragoní de la formació al Congrés

Ciutadans tanca campanya Reus
Ciutadans ha tancat la campanya territorial a Reus | Jordi Olària Gras

 

Ciutadans ha tancat la campanya electoral de les generals de diumenge a Reus, a la plaça del Baluard. L'acte l'ha obert Débora García, alcaldable de la formació a la capital del Baix Camp. Ha estat, de fet, la seva estrena en un acte públic del partit, i ha arrancat els primers aplaudiments recordant què va passar a prop de la plaça del Baluard la tardor del 2017.

Una setantena de persones han seguit l'acte, que ha durat poc més de mitja hora i ha comptat amb cinc discursos. El darrer, el del diputat Sergio del Campo, ha servit per situar les aspiracions de la formació de cara a diumenge: dos diputats al Congrés. Actualment, els sis representants de l'àrea de Tarragona al Congrés estan repartits, un per a cada formació, entre Podemos, ERC, PSC, PP, PDECat i Cs. La primera a agafar la paraula aquesta tarda ha estat Débora García.

Débora García Ciutadans Reus
Débora García s'ha estrenat en un acte públic amb el míting final de campanya | Jordi Olària Gras

 

Cs s'erigeix com a defensa contra l'independentisme

La cap de llista a les municipals ha ubicat el públic recordant que, just al costat mateix hi ha l'Hotel Gaudí, on s'havien allotjat els agents de la Policia Nacional desplaçats a Reus per impedir el referèndum de l'1-O. Débora García ha encetat un dels leitmotivs del míting, el que han qualificat de falta de valors democràtics del nacionalisme.

L'ha prosseguit Matías Alonso, diputat al Parlament per Cs, que ha fet un repàs de la història del partit. S'ha remuntat a l'any 2006, quan va néixer la formació, la mateixa època en la qual es negociava un nou estatut, ha sentenciat, «tot i que menys del 3 % dels catalans reclamava més autogovern». Ha assegurat que des de llavors, «des del govern d'Espanya no s'ha fet cas a la mà alçada que tenia Cs» alertant de la situació que, segons el partit taronja, ha provocat l'actual escenari polític.

Matías Alonso Ciutadans míting
Matías Alonso, diputat al Parlament, durant el míting de Reus | Jordi Olària Gras

 

Lorena Roldán situa Albert Rivera a la Moncloa

Sobre l'escenari ha pujat, a continuació, Lorena Roldán, diputada també al Parlament de Catalunya. Ha estat l'oradora que més entusiasme ha despertat entre el públic. Ha recollit aplaudiments gairebé a cada frase, i ha arengat els militants preguntant-los «us imagineu tot el que podrem fer quan tinguem les eines del govern d'Espanya, quan Albert Rivera sigui president?».

Lorena Roldán míting Cs Reus
Lorena Roldán ha carregat contra Laura Borràs i el president Torra | Jordi Olària Gras

 

Com Débora García, ha recordat les concentracions viscudes davant de l'Hotel Gaudí abans i després del referèndum, i també la concentració que es va produir per Sant Jordi a Reus enguany davant de la parada, entre altres partits, de Cs. Roldán ha carregat durament contra Laura Borràs i contra el president Torra titllant-los de supremacistes i, afegint també a Gabriel Rufián, acusant-los de menysprear la meitat de la població de Catalunya.

Míting Ciutadans Reus
A les primeres files, alcaldables de Cs com Rubén Viñuales o Pere Lluís Huguet | Jordi Olària Gras

Crítiques al PP pels antics pactes amb CiU

Durant tot el míting s'han anat repetint, també, crítiques al PP i al PSOE. «El PP diu que no els tremolarà el pols amb els separatistes; a bona hora!», ha exclamat la diputada. «Qui manava quan van donar un cop d'estat? Qui manava quan van fer l'1-O?», s'ha preguntat, «qui va manar tants anys pactant amb ells?».

Sergio del Campo ha estat l'encarregat de cloure l'acte. Ha explicat com va néixer a Saragossa i com va arribar a Tarragona perquè, a principis dels anys noranta, «els Jocs van ser un gran escenari; vèiem Catalunya com la terra de les oportunitats». Això va canviar, ha afirmat, quan va començar carrera a la URV.

Sergio del Campo míting Cs Reus
Sergio del Campo augura que aconseguiran dos representants al Congrés | Jordi Olària Gras

 

Cs aspira a la segona diputada per Tarragona

Ha explicat una anècdota sobre els seus primers anys a la facultat de Jurídiques on, afirma, va coincidir a classe amb estudiants d'Erasmus i d'arreu de l'Estat que van demanar a la professora que, a l'inici del curs, fes les classes en castellà, i ella s'hi va negar. «Vaig veure que els valors de llibertat i solidaritat que m'havien inculcat no eren vigents aquí», ha sentenciat.

L'actual diputat al Congrés ha carregat també contra PP i PSOE. «La moció de censura el PP se la mereixia per corruptes, i va arribar el PSOE i ens va enganyar, va comprar el relat del nacionalisme, i amb el nacionalisme no es dialoga, se'l combat», ha etzibat. Ha assegurat que «el 155 no és la solució, és la conseqüència d'un incompliment», i ha acabat augurant que, després de les eleccions de diumenge, no serà l'únic diputat taronja per Tarragona, sinó que també aconseguirà plaça la seva número dos, Maria Carme Margalef.