Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.

El PDeCAT paeix la derrota i explica què farà després de quedar fora del Parlament

La candidata celebra la consolidació d'una majoria independentista i lamenta la irrupció de Vox al Parlament

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, va fracassar en el seu objectiu d'accedir al Parlament. | ACN

El PDeCAT s'ha imposat un «període de reflexió» d'una setmana per analitzar els resultats de les eleccions, en les quals no han obtingut representació en el Parlament. «No hem arribat als objectius que ens havíem fixat», ha reconegut el president del partit, David Bonvehí, en una roda de premsa des de la seu del partit. Durant aquest període, la formació elaborarà un informe i posteriorment el presentarà al Consell Nacional, que es convocarà de forma «imminent» en els pròxims dies per decidir les «pròximes passes» del partit. Bonvehí ha atribuït els resultats de la formació a la «falta de temps» per explicar el projecte i al vot útil.

«Molta gent va votar altres formacions pel vot útil», ha reconegut el president del partit. Bonvehí ha assegurat que l'espai electoral del PDeCAT «existeix» a Catalunya, tot i no haver obtingut representació al Parlament, i ha assegurat que «creu» en un independentisme que no és d'esquerres. Ara, el partit iniciarà un «període de reflexió» d'una setmana i posteriorment convocarà el Consell Nacional per prendre decisions sobre el futur de la formació. «Amb una mirada oberta, amb una mirada molt convençuda que nosaltres representem un projecte que existeix a la societat catalana», ha assegurat.

Àngels Chacón va assumir la derrota aquest diumenge a la nit

La cap de llista del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, també va lamentar els resultats del partit als comicis. «No podem estar contents. No hem assolit l'objectiu d'entrar al Parlament», ha manifestat la candidata en una roda de premsa des de l'Hotel Catalonia Plaza de Barcelona.

L'exconsellera d'Empresa i Coneixement va lamentar que l'independentisme no estigui «condicionat» per una força «de centre», però va assegurar que la política és una «cursa de fons» i que l'espai representat pel partit demòcrata «seguirà existint». Per altra banda, la candidata va celebrar la consolidació de la majoria independentista al Parlament i va lamentar la irrupció de Vox, que «polaritzarà» els debats i «distorsionarà» el contingut.

A dos quarts de dotze de la nit, Chacón va comparèixer entre els aplaudiments dels militants. La candidata va reconèixer que el PDeCAT tenia una «repte difícil» per endavant i «poquíssim temps» per dur-lo a terme. «Hem optat per tenir veu pròpia, però hem anat molt justos», va manifestar.

Tot i això, la cap de llista va assegurar que la formació és un «partit amb projecte», amb «força» als municipis i amb «veu pròpia» al Congrés dels Diputats. Chacón també va agrair la «confiança» als més de 75.000 votants del partit i va assegurar estar-ne «molt orgullosa».