Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont intervé per vídeo a l'acte polític de la fundació de JxCat, el 25 de juliol de 2020

L'executiva del PDECAT de Torredembarra també dimiteix en bloc per sumar-se a Junts

Estripen el carnet després d'una assemblea d'urgència | Entre els cessants, l'actual regidor Calvet

L'executiva local del  PDECAT de Torredembarra també estripa el carnet. Una assemblea extraordinària i d'urgència celebrada aquest dissabte al vespre, segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, ha precipitat un trencament  ja esperat per part dels fins ara caps visibles del partit al municipi. La dimissió  ha estat en bloc per tal de sumar-se al projecte de Junts per Catalunya, l'escissió encapçalada per l'expresident Carles Puigdemont i que està arrossegant una onada de suport massiva entre els antics militants del PDECAT arreu del país.

«És una decisió dolorosa, que fa deixar enrere molta il·lusió i gent a qui tenim molta estima», ha valorat el cap local sortint del PDECAT Torredembara, Marc Francesch, un dels noms propis que protagonitza el salt. L'actual regidor a l'Ajuntament Josep Maria Calvet —substitut de l'anteriorment dimitida Anna Magrinyà—, l'exsecretari Xavier Suárez i l'extresorera Jovita Baltasar també signen l'adéu. «El sentir de la militància de Torredembarra és d'absolut suport al president Puigdemont», asseveren.

Torredembarra se suma a la llista de municipis en què Junts guanya el pols al PDECat

El salt a Junts  no arriba per sorpresa en un municipi on la pressió al PDECAT per arribar a un acord amb la nova formació ha estat alta i on la formació ja es va presentar a les darreres municipals sota les sigles de  Junts per Torredembarra. «Tot i el convenciment que la divisió no és le millor camí, la militància en bloc no ha tingut cap dubte de quina era la millor ruta per assolir els reptes que tenen Torredembarra i Catalunya», han sentenciat els càrrecs sortints.

La ja executiva cessant del PDECAT ha apuntat que fan el pas definitiu «amb l'esperança que molts veïns se sentin cridats» a defensar el projecte de Junts, de la mà d'un comunicat de to conciliador i que declina qualsevol retret  al partit que ara abandonen. El moviment a Torredembarra s'ha vist també a altres desenes d'executives locals, avalades per figures de pes com l'actual president del Port de Tarragona,  Josep Maria Cruset, l'històric exregidor de Tarragona Quim Amorós o les regidores de Reus Montserrat Vilella i Teresa Pallarès.