Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del regidor de Ciutadans a Vila-seca, Joan Anton Ramírez

El portaveu de Ciutadans a Vila-seca obre la porta a abandonar la formació

Ramírez abandonarà el Consell Comarcal del Tarragonès aquest mes de febrer

Ase magre, ple de mosques. L'espectacular davallada electoral de Ciutadans  en les eleccions al Parlament d'aquest diumenge, 14 de febrer, està tenint efectes als grups municipals  dels taronges arreu de les comarques de Tarragona. El primer a moure fitxa ha sigut el portaveu  dels taronges a l'Ajuntament de  Vila-seca, Joan Anton Ramírez.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

En un escrit a la seva pàgina de Facebook, Ramírez, el líder del partit en un municipi on els taronges  han arribat a perdre el 75% dels seus votants, ha explicat una de les seves diferències, recents, amb la direcció del partit  i que l'ha portat a anunciar que abandonarà, aquest mes de febrer, el Consell Comarcal  del Tarragonès. 

L'origen del conflicte

Joan Anton Ramírez ha explicat el motiu pel qual ha decidit abandonar el seu càrrec de conseller comarcal: «El mes de desembre vam arribar a un acord de pressupostos  per enguany a  Vila-seca. Ens vam basar en motius 100% municipals i em sento orgullós de l'acord que vam impulsar, pel bé de Vila-seca».

«Ara bé», ha afegit Ramírez, «després d'unes quantes converses amb l'organització  del partit, em van imposar que votés 'NO' als pressupostos. No vaig acceptar aquesta imposició  i vam votar a favor d'aquests comptes. Arran d'aquesta situació, vaig decidir  abandonar l'acta del Consell Comarcal del Tarragonès. Es tracta d'un càrrec que assigna l'organització provincial del partit». 

«Ara com ara, no comparteixo els posicionaments  del partit  en l'àmbit municipal, ni l'actual organització», ha reblat el portaveu taronja al consistori Vila-seca qui, d'altra banda, ha deixat oberta la porta a abandonar el partit: «Aquest dimarts, 16 de febrer, he presentat la meva renúncia  al Consell Comarcal, que es farà efectiva en el primer plenari d'enguany, el pròxim dimarts 23 de febrer. Em trobo en una etapa de reflexió, vull continuar en política  i tant de bo pugui ser a Ciutadans. Ens ha arribat el moment que l'organització faci autocrítica, hi hagi dimissions  i iniciem un procés de reconstrucció, però això ja no depèn de mi». 

Ramírez, doncs, podria obrir una nova crisi municipal pels taronges, quan encara no s'han refet ni de l'espectacular desastre electoral ni dels problemes a Tarragona ciutat on, en poc menys de dos mesos, han perdut tres dels seus quatre regidors: Rubén Viñuales, el portaveu, va passar al PSC i Sònia Orts i José Luís Calderón han passat a ser regidors no adscrits. Fonts pròximes al partit han explicat a aquest mitjà que és «difícil que hi hagi una gran fugida de regidors. Els qui encara tenen acta són molt pròxims a l'actual directiva».