Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Íñigo Errejón

Preocupació a Podem per la possibilitat que Íñigo Errejón faci llista a Tarragona de cara al 10 de novembre

Membres del consell ciutadà català de la formació admetent que «tenim constància que podria estar mirant de fer llistes a Tarragona i Barcelona»

Íñigo Errejón
Imatge d'arxiu d'Íñigo Errejón, antic membre de Podemos i impulsor d'una nova força política d'esquerres amb la qual es presentarà a les eleccions generals del 10 de novembre. | GTRES

 

La dissolució de les corts generals i la convocatòria electoral pel pròxim 10 de novembre ha donat pas a un nou període de precampanya electoral. La repetició d'eleccions generals arriba amb una novetat a l'espai polític d'esquerres:  Íñigo Errejón, antic membre fundador de Podemos, es presentarà amb la plataforma que va fer sevir per participar en les eleccions autonòmiques a Madrid  el passat mes de maig i amb la qual va assolir representació al parlament autonòmic madrileny.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Catalunya és el segon territori de l'Estat que més diputats envia al Congrés. La circumscripció de Barcelona tria 32 diputats i Tarragona, la segona àrea metropolitana del país, set. Segons fonts consultades de membres del consell ciutadà de Podem Catalunya,  «ens han arribat informacions que Errejón podria estar preparant llistes tant a Barcelona com a Tarragona». La coalició d'En Comú Podem va passar de primera força arreu de Catalunya a tercera en les eleccions del passat 28 d'abril.

Ismael Cortés, últim diputat per Tarragona el passat 28 d'abril

En les eleccions del passat 28 d'abril la coalició d'esquerres d'En Comú Podem va obtenir l'últim dels set diputats que es reparteixen per la circumscripció de Tarragona. Ismael Cortés, un candidat desconegut arreu de les comarques de Tarragona, va obtenir l'acta de diputat en assolir el 12,19% de percentatge i 50.797 vots. Cortés deixava fora del Congrés dels Diputats al Partit Popular qui sempre havia tingut representació per Tarragona en democràcia fins a enguany.

Ismael Cortés substituïa al fins aleshores diputat, i alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso qui pagava els enfrontaments amb Podemos perdent el número u de la candidatura i, poques setmanes després, l'alcaldia d'Altafulla perquè no va poder sumar una majoria que l'ajudés a ser investit alcalde. Tot apunta que Cortés repetirà com a candidat i podria haver de competir amb un candidat de la plataforma d'Errejón.