Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Raquel Sans i Guerra, cap de llista d'ERC a la demarcació de Tarragona per a les elecions al Parlament del 14 de febrer del 2021

ERC presenta la seva llista amb l'objectiu d'evitar que Ciutadans torni a guanyar a Tarragona

Carles Castillo assegura que continua «fidel al socialisme»

Els partits polítics continuen la seva posada a punt de cara a les eleccions  al Parlament  de Catalunya el 14 de febrer de l'any vinent. Aquest dimecres, 16 de desembre, ha sigut el torn d'ERC. Els republicans, en una roda de premsa per Internet, han presentat els 28 candidats (18 i els 10 suplents) remarcant que es tracta d'una llista  que «reflecteix la realitat territorial», segons ha afirmat el número ú dels republicans per Tarragona, la periodista vallenca Raquel Sans. «Es tracta d'una llista que representa la diversitat del sud de Catalunya», ha apuntat el número 4 dels republicans, Lluís Salvadó. 

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

La gran novetat de l'acte ha sigut la presentació  als mitjans del  fitxatge estrella dels republicans: l'antic diputat socialista, l'advocat tarragoní Carles Castillo. Castillo ja havia avançat els motius que l'havien portat a abandonar 27 anys de militància socialista i fitxar per ERC. Ho havia fet en un article d'opinió en exclusiva a TarragonaDigital.

Aquest matí de dimecres, qui va ser regidor dels socialistes al consistori de Tarragona, i un dels homes forts del batlle Josep Fèlix Ballesteros, ha començat la seva intervenció afirmant que «agraeixo l'esforç i la generositat d'ERC per integrar a la llista algú amb el meu perfil. Les reaccions  a la meva incorporació demostren que la dreta  més ultra, i fastigosa, és incapaç d'entendre aquest país». Castillo ha explicat que «en el plantejament de via ampla d'Esquerra, hi tinc cabuda. Aquest plantejament no fa a ERC menys independentista, la fa més gran». 

Castillo ha acabat la seva intervenció afirmant que «Catalunya  és una nació»; «aquí estic, fidel al socialisme» i demanant «l'amnistia  de tots els represaliats».

«Hem d'evitar que guanyi Ciutadans»

La veu cantant de la roda de premsa l'han dut Sans i el número 4 de la llista, el rapitenc Lluís Salvadó. Salvadó ha assegurat que, de cara a les eleccions del 14 de febrer, «hem d'evitar  que guanyi Ciutadans. Ens deixarem la pell per guanyar. El país necessita que ERC guanyi perquè sinó lidera, no guanyarà l'independentisme ni el republicanisme». «Hem d'evitar», ha afegit Salvadó, «que passin coses com a la Diputació de Barcelona», en referència a l'acord entre socialistes i Junts a l'ens supramunicipal barceloní. 

Sans s'ha expressat en una línia molt semblant, afirmant que «tenim l'oportunitat  que l'independentisme guanyi a les comarques de Tarragona». La líder republicana ha llançat un retret a algunes formacions constitucionalistes, assegurant que «aquells que ens volien vendre la idea que Tarragona era Tabàrnia, ara hauran d'anar en una llista per Barcelona». Per últim, Raquel Sans ha resumit els objectius  dels republicans en tres conceptes: «amnistia, autodeterminació i gestió i reconstrucció».