Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de la portaveu del PSC, Sandra Ramos

El PSC de Tarragona recupera la idea del bus gratuït per negociar els pròxims pressupostos municipals

La portaveu del PSC, Sandra Ramos, considera que l'equip de govern posa «excuses»

La portaveu del grup municipal delPSCal consistori de Tarragona, Sandra Ramos, ha denunciat, aquest dijous, 5 de novembre, «la incapacitat» del govern de Tarragona per presentar uns pressupostos. En una roda de premsa virtual amb els mitjans de comunicació de la ciutat, Ramos ha citat un seguit de consistoris d'arreu de Catalunya, tots governats per socialistes, que o bé han presentat pressupostos o bé estan en converses per fer-ho. Tanmateix, Sandra Ramos ha obviat que el govern de l'Estat, liderat pel seu partit, fa dos anys que governa amb pressupostos prorrogats. 

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Tornant a Tarragona, Ramos ha reclamat que «es convoquin  les taules de treball per negociar  els comptes  de 2021». La portaveu socialista ha mostrat la seva «profunda preocupació» per l'estat de les arques municipals: «Estem al mes de novembre i encara no s'han assegut amb cap partit ni amb els agents socials  i econòmics  de la ciutat per explicar els pressupostos municipals de l'any vinent». La líder de la principal força de l'oposició a la plaça de la Font ha definit com «una excusa» l'argument del conseller de Serveis Econòmics, el republicà Jordi Fortuny, qui assegura que encara no han presentat pressupostos perquè «estan a l'espera de saber quants diners rebran de l'Estat».  

Crítiques i propostes

El PSC ha criticat que només s'hagin executat  el 8% de les inversions  que hi havien destinades per aquest any i l'aprovació per silenci administratiu de dues planificacions urbanístiques creant «inseguretat jurídica» (Mas d'En Sorder i la residència a la Vall de l'Arrabassada). Per a Ramos, aquests «nyaps», juntament amb els reiterats canvis de cartipàs i la manca de voluntat per a desenvolupar uns pressupostos  participatius, denoten aquesta incapacitat de gestió que denuncien els i les socialistes. «La situació social i econòmica de la ciutat és crítica. Aquest govern és incapaç de liderar la ciutat i gestionar la realitat tarragonina», ha afegit la portaveu.

Ara bé, en aquest rol d'oposició constructiva en el qual intenta situar-se el PSC de Tarragona, els socialistes han avançat, preguntats pels periodistes assistents a la roda de premsa, quins serien els temes que voldrien tractar en una futura negociació pressupostària  amb la coalició de govern tarragonina: «En primer lloc, hauria de tenir un pla d'acció municipal; també un document que definís les inversions a quatre anys; entenem que és necessari recuperar la proposta del bus gratuït; han d'impulsar el nostre projecte de Tabacalera; haurien de recuperar grans equipaments de la ciutat aturats; impulsar 'Tarragona Impulsa'; crear més plans d'ocupació i reforçar serveis socials».