Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carme Forcadell, a l'esquerra, i Raquel Sans, a la dreta, durant una reunió al Palau de Congressos de Tarragona

Raquel Sans avança que es presentarà a les primàries d'ERC de cara a les pròximes eleccions al parlament

Els partits independentistes, els primers a moure fitxa | Als constitucionalistes, el PP és qui ho tindria més avançat

L'actual diputada per Tarragona d'ERC al Parlament de Catalunya, la vallenca Raquel Sans, ha anunciat que es presentarà a les eleccions primàries de la formació republicana de cara a les eleccions del 14 de Febrer. Sans ha fet l'anunci aquest matí de dilluns, 9 de novembre, en el programa del periodista Ricard Lahoz, a Ràdio Ciutat de Tarragona. 

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Sans ha reiterat la informació en una piulada a través del seu compte personal de Twitter on ha assegurat que fa el pas: «Amb molt de respecte, però amb moltes ganes de treballar en equip i mirar endavant». La notícia de la candidatura de Raquel Sans s'ha conegut poques hores després que es fes públic que Eusebi Campdepadrós, diputat de Junts i secretari de la Mesa del Parlament, havia sigut elegit com a  coordinador de la vegueria del camp de Tarragona de Junts, la formació del president Carles Puigdemont. Es tracta del primer pas del partit de Puigdemont per agafar cos a la demarcació i poder presentar-se a les eleccions. 

Les altres candidatures

Sans era un nom que es donava bastant per fet en els darrers mesos com a candidata a liderar la llista d'ERC a les eleccions. Ara bé, es tracta d'un dels pocs noms clars que hi ha en aquest moment del procés perquè la resta de formacions encara han d'engegar els seus processos interns o prendre una decisió sobre qui liderarà la llista. Junts, el partit de Carles Puigdemont, té diferents  opcions sobre la taula que van des de Campdepadrós fins a la reusenca Teresa Pallarés. El  PDeCAT apunta que apostarà per alguns dels  alcaldes que tenen al territori. 

Mentrestant, a la vessant constitucionalista, els moviments s'han donat, principalment, al Partit Popular on tot apunta que, si no hi ha novetats respecte a la possible llista conjunta amb Ciutadans, liderarà la  llista l'exregidora de Tarragona,  Inma Rodríguez. Al PSC, la cap de llista podria ser, una vegada més, Rosa Maria Ibarra.