Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
diputacio-tarragona-seu

ERC guanya a la Diputació de Tarragona però JxCat i PSC podrien sumar

Ciutadans manté la representació a l'ens, però el PP i la CUP en cauen

diputacio-tarragona-seu
Seu de la Diputació de Tarragona, al Passeig de Sant Antoni de Tarragona. | Cedida

 

A falta de l'oficialització dels resultats,  ja es coneix la composició de la Diputació de Tarragona per als propers quatre anys. ERC serà la força que obtindrà més escons: un total d'11 dels 27 que té l'ens supramunicipal. Els republicans guanyen, doncs, la Diputació de Tarragona, però queden lluny de la majoria absoluta.

La segona força és Junts per Catalunya, amb 8 diputats, seguida del PSC, amb 7. Les dues forces, que en el darrer mandat han governat plegades, sumen majoria absoluta —com òbviament també ho farien eventuals acords entre ERC i Junts o ERC i PSC. Ciutadans manté l'únic representant que tenia a la Diputació de Tarragona i el PP i la CUP queden sense representació a l'ens.

Victòria d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Tarragona

Així doncs, ERC serà per primera vegada la força política majoritària a la Diputació de Tarragona. Els republicans obtenen onze diputats, una crescuda important respecte el darrer mandat, on han estat la principal formació de l'oposició i la segona força de l'ens, amb set. Arrabassen el primer lloc a CiU, un espai ara heretat per Junts, que és la segona força amb vuit diputats —l'antiga Convergència i Unió en tenia onze. El PSC es manté com a tercera força i augmenta lleugerament  la seva representació, passant de sis a set diputats provincials.

En el mandat 2015-2019 hi havia tres forces minoritàries, amb un sol escó cadascuna: Ciutadans, el PP i la CUP. Doncs bé, en el nou mandat, populars i anticapitalistes queden fora del Palau del passeig de Sant Antoni. En canvi, Ciutadans sí que conserva l'escó que ja tenia.

En les properes setmanes, i en especial un cop constituïts els nous ajuntaments, caldrà estar pendents de com es configuren els acords de govern a la Diputació de Tarragona, que podria fer la seva sessió constitutiva cap a finals del mes de juny.

També et pot interessar